Mami, poďme niečo robiť! A čo tak prečítať si knihu?

Aké knihy by mohli zaujať vašu ratolesť? Prinášame tipy, s ktorými vám čas ubehne rýchlejšie.

23.03.2020 09:00
dieťa, mama, kniha, materská Foto:
Teraz máte kopec času na spoločné čítanie.
debata
Strašidielka

Strašidielka

Čo myslíte, sú strašidlá naozaj? Ak o tom čo len trochu pochybujete, prečítajte si napínavý príbeh piatich strašidielok zo Strašihradu, ktoré sa celkom náhodou ocitnú vo svete ľudí. Svojrázni súrodenci Strašihnát, Strašimora, Strašiharaši, Strašisliz a Strašibrečka sa učia žiť v rodinke Bubákovcov. A veru to vôbec nie je ľahké! Musia totiž zostať v prísnom utajení, lebo dobre vedia, že ak sa nejaké strašidielko prezradí, navždy zmizne. Preto, kamaráti, nemôžete milé a veselé strašidielka len tak vidieť či stretnúť.

Chráňme našu planétu

Chráňme našu planétu

Kniha od britskej veterinárky Jess Frenchovej, ktorá pripravuje a moderuje detské televízne relácie o zvieratách a ochrane prírody. V tejto knihe sa snaží deťom vysvetliť, čo sa vlastne deje s odpadkami, ktoré vytvárame, ako ovplyvňujú naše životné prostredie a ako riešiť problém s ich neustálym pribúdaním. Kniha je plná zaujímavých nápadov, ako môže každý z nás prispieť k tomu, aby sa z našej planéty stalo čistejšie miesto pre život.

Dlhé putovanie

Dlhé putovanie

Na protiľahlých brehoch jazera žijú dievčatko a chlapec so svojimi najlepšími priateľmi – s mačkou Murkou a so psom Rufusom. Psík je už starý, a keď vydýchne naposledy, chlapec sa ponorí do seba a prestane komunikovať s okolím. Na opačnej strane jazera sa v rovnakom čase vydáva na strastiplné putovanie dievčatko s Murkou. Podarí sa im doraziť k chlapcovi, skôr než bude neskoro? Obrázková kniha pre mladších čitateľov, v ktorej sa spája výnimočné spisovateľské umenie Martina Widmarka s výtvarným majstrovstvom Emilie Dziubakovej.

Kde sa skrýva šťastie

Kde sa skrýva šťastie

Kniha od belgického autora Lea Bormansa, ktorého pre svoje inšpiratívne prednášky prezývajú aj ambasádorom šťastia, je návodom, ako byť šťastný nielen v ťažkých časoch. Jeho desiatka príbehov o vtáčikoch je hravým pátraním po úprimnom šťastí a teplom hniezdočku. O tom, že šťastie nepadá z neba, že ho netreba úmorne dolovať, ale že sa skrýva v každodenných drobnostiach. Kniha je plná pestrofarebných ilustrácií Sebastiaana Van Donincka a na konci každého príbehu nájdu čitatelia zaujímavé úlohy. Oplatí sa čítať spolu s deťmi!

Veľká kniha eko aktivít

Veľká kniha eko aktivít

Viac ako stovka úloh je ukrytá aj v akčnej publikácii Veľká kniha eko aktivít. Každá úloha skrýva ekologickú tému, ako sú napríklad úspora vody, recyklácia, odlesňovanie či obnoviteľné zdroje. Aktivity sú zamerané na pamäť, počítanie, hľadanie rozdielov na obrázkoch, podporujú logické myslenie a prinášajú nové vedomosti o ochrane životného prostredia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detské knihy #knižné tipy

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....