RTVS ponúka stovky rozprávok či náučných cyklov z archívu! Ako ich nájdete?

Ak hľadáte spôsob, ako v súčasnej situácii uľahčiť deťom doma učenie, alebo spríjemniť trávenie času, RTVS to všetko ponúka na jednom mieste.

20.03.2020 13:00
žiak, školák, chlapec, radosť, trhanie papiera Foto:
Ako doma rozptýliť deti?
debata

Na rozhlasovom webovom Archíve extra sú zverejnené stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s pútavo spracovanými informáciami.

Najmenší sa môžu zabaviť pri rozhlasových rozprávkach či už tých moderných, ale aj ľudových. V archíve nájdu záujemci všetky doteraz odvysielané časti obľúbeného rozhlasového seriálu Rádia Regina Západ Život s vôňou vanilky. Séria Rádia Devín Čítanie na pokračovanie predstavuje súčasné významné prozaické diela, ktoré do rozhlasovej podoby načítali slovenskí herci. Viac na https://www.rtvs.sk/…archiv/extra

Množstvo zaujímavého, poučného, zábavného a vzdelávacieho programu vysielajú i tri digitálne rádiá RTVS. Rádio Litera prináša všetko dôležité o literatúre, jej tvorcoch, či originálny dramaturgický výber rozhlasových hier, fíčrov a rozhlasových pásiem z archívu RTVS. Pre najmenších je na zmysluplné strávenie času doma určené Rádio Junior s bohatou ponukou rozprávok a programov. Výber toho najlepšieho z histórie rozhlasovej tvorby zase ponúka Rádio Pyramída.

V archívnej sekcii Autor na dnes sa nachádza exkluzívny výber profilových portrétov slovenských i svetových spisovateľov, ktoré potešia nielen stredoškolákov, ale tiež milovníkov literatúry. Historia magistra vitae približuje a analyzuje dôležité dejinné udalosti rôznych období. Mozaika storočia poslucháčov prevedie historickými udalosťami od 1. Československej republiky až po tzv. pyžamovú revolúciu v roku 1956. Ďalší cyklus sa venuje hradom, zámkom a kaštieľom na Slovensku. Sekcia Parnas je v podstate komentované čítanie z topvelikánov svetovej a slovenskej klasiky. Nachádzajú sa tam kompletné Homérove eposy Illias a Odysea, Božská komédia od Danteho, epos Svätopluk Jána Hollého či Objavenie Tróje od Vojtecha Zamarovského.

Archív Extra prináša veľkú ponuku kráľovského rozhlasového žánru, ktorá zahŕňa pôvodné rozhlasové a dokumentárne hry, rozhlasové adaptácie či dramatizácie prozaických diel z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby RTVS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #koronavírus

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...