Z divadelného pódia rovno do knihy! Kozliatka a vlk od Kaprálikovcov dostali novú podobu

Výtvarníčka Veronika Lesana Renčková spolu s herečkou a rozhlasovou redaktorkou Zuzanou Jurigovou Kaprálikovou pripravili originálnu obrázkovú detskú knižku Kde je kto? s kartovou hrou, básničkami a nápadmi na aktivity na rozvíjanie slovnej zásoby, fantázie a orientácie v priestore.

22.10.2019 17:00
Zuzana Jurigová Kapráliková Foto:
Zuzana Jurigová Kapráliková (vpravo) s výtvarníčkou Veronikou Lesanou Renčkovou (vľavo) počas krstu knihy Kde je kto?.
debata

Mnohé deti už poznajú divadelné predstavenie hereckej rodiny Kaprálikovcov, Kozliatka a vlk. V nej sa na divadelných doskách Novej Scény pravidelne predstavuje hneď niekoľko členov známej hereckej rodiny – Dušan Kaprálik, Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová Kapráliková či Michal Kaprálik. Zvládnuť detské publikum nie je vôbec jednoduché a na veselé okamihy spomína aj najstarší z rodiny – obľúbený herec Dušan Kaprálik, ktorý v hre stvárňuje rozprávača, kováča aj Kapra Šupinu: „Niektoré deti sú počas predstavenia dokonca zlomyselné,“ hovorí s úsmevom a pokračuje: „Ak sa už vlk chystá zožrať kozliatka v domčeku, deti mu z hľadiska pomáhajú a vykrikujú: ‚Ešte pod stolom máš jedno‘,“ opísal.

S divadelným predstavením súvisí aj knižná novinka – zábavná a tvorivá knižka Kde je kto?. „Knihu si vlastne vypýtali rodičia, ktorí videli naše predstavenie. Jeho súčasťou sú aj karty, ktoré deti učia hravou formou orientáciu v priestore. Rodičia mali záujem o kartovú hru s postavičkami z rozprávky, a tak sme vytvorili našu krásnu knižku Kde je kto?,“ hovorí autorka Zuzana Jurigová Kapráliková, ktorá na knihe pracovala spolu s výtvarníčkou Veronikou Lesanou Renčkovou. Zaujímavosťou je, že s knižkou Kde je kto? môžu pracovať nielen rodičia, ale aj pedagógovia, terapeuti, logopédi či lektori. "Grafička našej knižky zvolila taký font, ktorý napomôže aj deťom, ktoré sa učia ťažšie učia písať a čítať,“ doplnila Renčková.

Novinku uviedli do života členovia rodiny Kaprálikovcov v jednom z bratislavských kníhkupectiev a pokrstili ju rybími šupinami a bublinami z bublifukov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Kaprálik #Zuzana Kapráliková #Kozliatka a vlk

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...