Začiatok školského roka: Ako naň pripraviť deti čo najšetrnejšie?

Prázdniny sa končia, veľa detí bolo na dovolenke, zažili neopakovateľné zážitky. Učitelia a spolužiaci sa však dlho nevideli, takže bude možno ťažké znova nadviazať "komunikáciu".

27.08.2019 15:00
dievčatko, dieťa, deti, čítanie, škola, Foto:
Nový školský rok je pred dverami a je plný nových úloh a požiadaviek na vaše deti.
debata

Teraz je to, milí rodičia, na vás, aby ste potomkov starostlivo pripravili na školský začiatok.

Radosť a motivácia

Nový školský rok je predo dvermi a je plný nových úloh a požiadaviek na vaše deti. Pre vás ako rodiča je preto dôležité pripraviť svoje dieťa pomaličky na nové situácie. Úspešný a uvoľnený začiatok nového školského roka je preto mimoriadne dôležitý. Radosť a motivácia tu hrajú veľkú rolu!

Nech porozpráva…

Ako rodič by ste sa mali predovšetkým zamerať na zabezpečenie bezpečnosti vášho dieťaťa. Nájdite si čas a porozprávajte sa s ním o začiatku školy, o novom školskom roku. Dajte mu možnosť prehovoriť o obavách a strachoch z nových úloh.

Režim spánku

Pokojný spánok znamená obnovenie a spracovanie skúseností. Počas prázdnin je v poriadku ísť spať neskôr ako zvyčajne. Koniec koncov, nasledujúci deň to môžu deti dospať. Pár dní pred začiatkom školy by však bolo žiadúce, aby ste s potomkom nabehli znova na obvyklý „školský“ spánkový rytmus.

Zoradiť a upratať

Počas prázdnin sa toho na pracovnom stole určite nahromadilo veľa, a to bude odvádzať dieťa od pozornosti pri učení. Dajte detskú izbu do poriadku, skontrolujte, ktoré školské pomôcky sú stále použiteľné a čo treba, naopak, dokúpiť.

Duševná príprava

Hovorte s deťmi o nadchádzajúcom školskom roku a skontrolujte jeho kondíciu. Je iste veľa vecí, ktoré si treba zopakovať.

Vytvorte plán

Vytvorte so svojím potomkom plán, dohodnite sa, ktoré ciele budete sledovať, v ktorých predmetoch by si malo dieťa zlepšiť známky a podobne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motivácia #školský rok #rodičia #obavy #úlohy #letné prázdniny

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...