Malí diváci si na RTVS prídu na svoje počas celého júna, nielen na Deň detí

Televízny Obedníček, Večerníček, Zázračný ateliér a mnoho ďalších programov potešia deti počas júna.

30.05.2019 17:00
zázračný ateliér Foto:
Zázračný ateliér na RTVS je stále plný nápadov.
debata

S podtitulom „Jún – mesiac detskej radosti“ pripravila RTVS bohatý televízny aj rozhlasový program. Najmenších divákov čakajú večerníčkové klasiky ako Danka a Janka či Pásli ovce valasi, ale aj premiérové časti Fidlibumových rozprávok, Trpaslíkov či Zázračného ateliéru. Zaujímavý program pripravili aj Rádio Slovensko a Rádio Regina.

Medzinárodný deň detí je názov tematickej časti retro relácie Noc v archíve, ktorú Dvojka uvedie premiérovo v sobotu 1. júna o 9:30. Najväčšiu porciu televíznych rozprávok pripravila televízna Dvojka. Pestré vysielanie od rozprávok až po vzdelávacie seriály je rozdelené do troch častí počas dňa. Ráno najmenších divákov čaká 1,5 hodinové pásmo rozprávok, ktoré odštartuje o 6:30. Televízny Obedníček Dvojka vysiela v čase od 11:30 do 12:00. Najviac rozprávok je pripravených pre najmenších divákov večer od 18:30 do 19:50 v pásme Veľké detské predstavenie. Detský blok otvára Večerníček, v ktorom Dvojka od 18:30 do 18:45 uvádza jednu slovenskú a jednu zahraničnú rozprávku.

Záber z Večerníčka Mláďatá. Foto: Zdeno Vlach
Mláďatá Záber z Večerníčka Mláďatá.

Predzvesťou rozprávkového júna je večerníčkový seriál Mláďatá, jeho novú sériu odštartovala RTVS koncom mája, poslednú siedmu epizódu si budú môcť deti pozrieť na Dvojke v premiére v pondelok 3. júna. Po skončení seriálu zaradí Dvojka do vysielania legendárne detské seriály Pásli ovce valasi (Maťko a Kubko) a Danka a Janka. Súčasťou večerného Veľkého detského predstavenia budú aj animované rozprávky Ferdo Mravec a Franklin, edukatívne seriály Mať tak o koliesko viac a Ako vznikajú veci okolo nás. Deti potešia aj obľúbené zostrihy z relácií Trpaslíci, Fidlibum či Zázračný ateliér. V rannom Veľkom detskom predstavení môžu najmladší diváci sledovať navyše seriál Bob a Bobek, ako aj o vzdelávacie seriály STOJ! POZOR! CHOĎ! a Sládkova abeceda. V Obedníčku si deti budú môcť pozrieť aj hravé varenie pre deti s názvom Smajlivareška.

Janka a Tomáš Šebovci z relácie Zázračný ateliér. Foto: Kristína Vlčková
Janka a Tomáš Šebovci Janka a Tomáš Šebovci z relácie Zázračný ateliér.

Jednotka bude pokračovať v rozprávkových blokoch pre najmenších divákov, ktoré vysiela pravidelne počas víkendov. V júnové soboty a nedele si deti budú môcť pozrieť animované seriály Včielka Maja, Tryskáči, Yakari a Elena z Avaloru. V premiére Jednotka uvedie aj Fidlibumove rozprávky, reláciu Trpaslíci, detskú súťažnú reláciu Daj si čas po ktorej bude nasledovať britský dokumentárny seriál pre mládež Merlin. Nedeľné vstávanie deti spríjemní Zázračný ateliér a slovenský detský seriál Sršne v úli.

Špeciálny program si pre najmenších poslucháčov pripravilo aj Rádio Regina. Každý deň o 18:00 prinesie deťom rozhlasový večerníček s názvom Dobrú noc, deti!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Deň detí #Medzinárodný deň detí #Zázračný ateliér

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...