Dieťa v znamení býka: Rodiča učí, ako spomaliť

Pri pohľade na toto dieťa sa zdá, že rodičia skutočne vyhrali. Deti, narodené v znamení býka sú krásne, láskavé a trpezlivé.

16.05.2019 09:00
debata
Dieťa v znamení býka... Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie býk, dieťa v znamení býka Dieťa v znamení býka...

Nie až taký výrazný

Sú pravým opakom ohnivého barana, ktorého vystriedali vo zverokruhu. Deti, narodené v druhej polovici apríla a v prvej polovici mája milujú prírodu aj umenie a nie sú introvertné, práve naopak, rady sa zapájajú do debát, sú radšej v skupine ako samy pre seba a svojím zadumaním. Častokrát sú súčasťou rôznych bánd a detských spolkov, hoci je pravda, že nie sú v nich takými výraznými jedincami, ako je povedzme lev či baran.

Robí, čo musí

Žiaden rodič to však nemá jednoduché, malí býci sú napríklad dosť leniví, treba na ne neustále dohliadať, či už majú hotové domáce úlohy, podpichovať ich, veľakrát sa im nechce a čo je dobrovoľné, nie je pre nich. Môže sa zdať, že malý býk v podstate v ničom nevyniká, robí, len čo musí. Svoju pomalosť má však „vrodenú“, preto treba opatrne hľadať hranice medzi rodičovskou autoritou a nútením do vecí, ku ktorým nemá vzťah. Rýchlo sa totiž zatne.

Nenávidí zmeny

Naopak, ku kladným vlastnostiam možno býkovi jednoznačne pripísať precíznosť – ale nie chorobný cit pre detail, ktorý má panna. Dôležitou informáciou však je, že býci priam nenávidia zmeny. Milujú to, čo poznajú a na nových miestach si zvykajú len ťažko. Sťahovanie, rozvod rodičov, smrť v rodine či nový súrodenec, to sú všetko udalosti, ktoré malého býka poriadne iritujú. Ťažko a dlho sa vyrovnáva s novou realitou.

Časy krásne, minulé…

Býkovi sa páči všetko „minulé“, z minulosti vie prežiť celý svoj život. Priťahujú ho starožitnosti, rád dedí a zachováva rodinné tradície, miluje albumy, staré fotografie. Odmalička je vášnivým zberateľom, zbiera veci od výmyslu sveta, a čím staršie, tým lepšie. Rád sa vo svojich zbierkach prehrabáva a ak sú to pohľadnice, rád sa v myšlienkach vracia do momentov, kedy bol šťastný…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #trpezlivosť #umenie #lenivosť #znamenie býk

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...