Radšej sa nepýtajte: Päť viet, ktoré tehotnej žene lezú krkom!

Tehotenstvo je pre ženu veľká neznáma, predovšetkým v prípade, že na svet sa hlási prvé bábätko. Nie je to len radosť a plánovanie, ale aj veľa strachu.

01.05.2019 08:00
tehotná žena, brucho Foto:
Hlavne sa poriadne vyspi, túto vymoženosť si už nebudeš môcť dovoliť.
debata

Bude na kontrole všetko v poriadku? Sú bolesti, ktoré cítim, v norme? Nenaštrbí príchod malinkého náš vzťah? Čo keď ma muž opustí, podvedie…? Ako to všetko finančne zvládneme? Bude bábo zdravé? Bude mi rodina dostatočnou oporou? Skutočne už nebudem spávať, ako všetci tvrdia? Ako príchod dieťaťa zmení náš život? Zvládnem zodpovednosť? Budem môcť dojčiť? Čo ak ako mama zlyhám? Budem dobrou mamou? Takýchto a podobných otázok víri v hlave tehotnej ženy neúrekom a akoby stále odznova, jedna a tá istá pesnička plná obáv. A okolie jej to neuľahčuje, práve naopak. Toto je „najobľúbenejších“, najzvedavejších a najneslušnejších otázok, ktoré počúva tehotná dokola a už ich vôbec nemôže cítiť. (Potvrdí snáď každá tehulka).

1. Si si istá, že nečakáš dvojičky?

(Áno, brucho rastie závratnou rýchlosťou, do obrích rozmerov, už si neviem sama zaviazať šnúrky a chodím ako tučniak, mám každú chvíľu pocit, že prasknem, takže ďakujem za opýtanie, ak to všetko na mne aj vidieť).

2. To je super byť tehotná a môcť byť celý čas doma!

(Nevychádzam z domu, som práceneschopná, pretože ma trápia nevoľnosti, aké som doteraz nepoznala a už sa cítim osamelá aj deprimovaná. Ďakujem, že mi to pripomínaš).

3. Hlavne sa poriadne vyspi, túto vymoženosť si už nebudeš môcť dovoliť.

(Ďakujem, že ma takto „pozitívne“ pripravuješ na najkrajšie dni môjho života…).

4. Bolo to dieťa plánované?

(Bolo… Ale predstavujem si, že by nebolo a mala by som o tom viesť s tebou konverzáciu. Neuveriteľné, na čo všetko sa ľudia dokážu opýtať).

5. Máte už vybraté meno?

(Máme a prezradíme, až keď sa bábätko narodí… Ak teda dovolíš…)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #strach #nevoľnosť #spánok #samota

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...