Dieťa v znamení barana: Len láskou sa dá tlmiť jeho agresivita

Milí rodičia, pripravte sa! Toto je dieťa, ktoré bude neustále s niekým bojovať (občas aj s veternými mlynmi) a je neuveriteľne tvrdohlavé. Častokrát si vôbec nedá povedať.

05.04.2019 11:00
debata
Dieťa v znamení barana je bojovník. Foto: SHUTTERSTOCK
Dieťa v znamení barana je bojovník číslo jeden Dieťa v znamení barana je bojovník.

Bojovník za spravodlivosť

Podobne, ako jeho ohniví astrologickí bratia, strelec a lev, aj baran je bojovník za spravodlivosť, ide za úspechom, ale nie cez mŕtvoly, pretože do vienka mu bola daná, našťastie, aj čestnosť. Astrológovia tiež upozorňujú na to, že tieto deti často „bojujú“ aj s autoritami, najradšej by už v útlom veku viedli nejakú skupinu (a neboli nikým vedení). Veria si, sú to sebavedomé aprílové deti a s nadšením si užívajú život.

Adrenalín je príťažlivý!

Typický malý baran je veľmi živé dieťa, neobsedí na jednom mieste, neustále niekoho diriguje a keď sa hrá, je hlučné (dáva o sebe patrične vedieť) a neznáša samotu. Takto sa správa v škôlke, doma, v škole, aj na návšteve. Nemá zábrany, častokrát sa zdá, že ani hranice. V niečom sa podobá malému blížencovi, ktorého tiež priťahuje adrenalín a nadchne sa vždy pre niečo nové. Aj baran je vždy tam, kde sa niečo deje.

Mama, bolí ma hlava!

Toto je dieťa, ktoré sa viac zahrá vonku ako vnútri pri počítači, radšej je s deťmi ako samo so sebou či starším bratom. Úrazy naňho číhajú za každým rohom, občas to pôsobí, akoby tieto aprílové deti nemali pud sebazáchovy, vrhajú sa do rôznych nebezpečenstiev bez toho, aby si to uvedomovali. Ak je znamenie býka známe tým, že ho stále bolí hrdlo, u barana „víťazí“ v tomto smere hlava, a to vôbec nie náhodou.

Neobsedí

Rodičia malého barana, pozor! Ako ste si už iste všimli, vaše dieťa neobsedí, venujte najväčšiu pozornosť tomu, aby malo dostatočne veľa pohybu a priestoru na svoje koníčky (nie je ich málo). Dobrá správa: Odpadá vám neustále podporovanie, ktoré vyžadujú iné deti, ktoré si neveria, toto dieťa si v tomto smere vystačí samo. Ak ho nejaká činnosť prestane baviť, je to jasný signál, že je tu konečná a v tomto smere sa už rozvíjať nehodlá.

Chce to lásku

Toto dieťa potrebuje obzvlášť veľa lásky a nehy, iba týmito zbraňami sa (účinne!) dá tlmiť ich agresivita, tendencia neustále prerážať hlavou múr a bojovnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BOJ #autorita #agresivita #znamenie baran #tvrdohlavosť #adrenalín

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...