Ženy sa začnú meniť na svoje matky, keď majú 33 rokov

Pre mnoho žien nie je predstava, že sa začnú podobať svojim matkám, nijako lákavá - a snažia sa tejto premene všetkými prostriedkami zabrániť. Avšak nový prieskum naznačuje, že ich snahy sú márne, a táto zmena je nevyhnutná, napísal spravodajský server Daily Mirror.

25.03.2019 15:00
mama, dcéra Foto:
Chcete sa vyhnúť tomu, aby ste sa podobali svojej matke? Príliš to vraj možné nie je.
debata (1)

Podľa štúdie, ktorú vykonal londýnsky chirurg Julian De Silva, sa ženy začnú meniť do podoby svojich matiek, keď dosiahnu vek 33 rokov. Vtedy začnú preberať ich zvyky, vkus i postoje, bez toho, aby do tej doby tušili, že k čomukoľvek z toho môžu inklinovať. To platí zvlášť v prípade, že žena nedávno porodila svoje prvé dieťa.

Toto správanie zahŕňa prijímanie rovnakých životných posolstiev (múdrostí), venovanie sa rovnakým koníčkom a dokonca aj sledovanie rovnakých televíznych relácií ako v prípade ich matiek. Tiež muži sa zhruba v tom istom veku začínajú premieňať na svojich otcov, uviedol Da Silva. Začne sa im páčiť rovnaká hudba a prijímajú podobné politické postoje.

Okrem toho, že sa začíname správať ako naši rodičia, mnohí z nás sa im tiež s pribúdajúcim vekom začíname viac podobať. „Hlavným spúšťačom je, keď sa staneme rodičmi, a dôležité sú tiež faktory zo životného štýlu,“ tvrdí Da Silva.

„Je to nevyhnutná súčasť starnutia, ale zároveň ide o proces, ktorý sa mnoho ľudí snaží čo najviac odsúvať. Preto sa tiež tento vek zhoduje s dobou, kedy ľudia priemerne absolvujú prvý zákrok plastickej chirurgie,“ dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #dcéra #žena #matka #zmena #podoba

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...