Vety, ktorými nám mamy okamžite pristrihnú krídla! Aj v dospelosti

Ako je možné, že vždy natrafíš na rovnaký typ muža? A to nie je tá najhoršia veta z úst vašej mamy.

13.02.2019 09:00
mama, dcéra, hádka, svokra Foto:
Mama má na niečo opäť iný názor ako vy?
debata

Nie som nahnevaná, som z teba len sklamaná!

Niečo sa vám opäť nevydarilo a mama vám to len tak nedaruje! Hoci na vás nezvýši hlas, po jedinej jej vete sa cítite ešte horšie, ako kedysi, keď ste zo školy priniesli zlú známku.

Z čoho budeš platiť účty?

Túžite lietať – v práci, ktorá vás nebavila, ste dali výpoveď a už máte v hlave odvážne plány, do čoho sa pustíte. A zrazu za chrbtom počujete kruté volanie reality – a čo peniaze? Jasné, ste dospelá a viete, čo si môžete dovoliť. Vaša mama je tu však na to, aby vám tieto skutočnosti pripomebnula – stále dookola.

Nebuď taká precitlivená!

Život je tvrdý! Vždy vám to hovorila… Vaše problémy nevidí až tak čierne ako vy. Vy „fňukáte“, aký je šéf nespravodlivý, ako vás partner nechápe a podobne. Vaša mama vám okamžite pripomenie, aký si v podstate žijete skvelý život a maličkosti, ktoré riešite, sú banality, ktoré až priveľmi prežívate.

Ako je možné, že vždy natrafíš na rovnaký typ muža?

Zasa vám to nevyšlo. Po pár mesiacoch ste zostali sama. Hoci vám mama hovorila, že váš nový objav nie je pre vás vhodným typom muža, nepočúvali ste ju. A teraz si svoje malé víťazstvo vychutnáva.

Nemôžeš jesť niečo normálne?

Klasika počas nedeľného obeda – vy sa vyhovárate, pretože nemáte práve chuť na tretí rezeň, ktorý vám mama dáva na tanier. Snažíte sa jej počas každej návštevy vysvetliť, že sa stravujete zdravšie, ale ona vaše argumenty stále odmieta. A z jej úst tak dookola počujete rovnakú pesničku – nemôžeš jesť niečo normálne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dcéra #kritika #mama

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...