Dieťa v znamení kozorožca: Malý mrzutý dospelák

Dieťa, ktoré sa berie príliš vážne, akosi rýchlo aj dospieva. Pôsobí totiž tak, akoby mu bolo detstvo na obtiaž, rado by ho preskočilo a bolo čo najskôr dospelé...

11.01.2019 09:30
debata
Dieťa v znamení kozorožca. Foto: SHUTTERSTOCK
kozorožec Dieťa v znamení kozorožca.

V role akejsi autority

V skratke sme charakterizovali deti, narodené v druhej polovici decembra, resp. v prvej polovici januára. Často sú z nich tzv. „outsideri“, pretože nie vždy zapadnú do kolektívu. Ak sa to stane a zapadnú, hrajú tam akúsi podivnú rolu nejakej autority, akoby náhradného rodiča, alebo učiteľa. Tieto deti väčšinou nemajú zmysel pre humor, stačí im málo hračiek a málo sa usmievajú.

Žiaden maznáčik

Tiež nemajú rady hladkanie, nerady sa pestujú a odmalička potrebujú svoje súkromie. Toto dieťa nie je maznák, ktorý spáva takmer do puberty v posteli s rodičmi a nechá sa bozkávať na obe líčka. Pusinkovanie a pestovanie je predsa odporné! Častejšie ako ostatné deti používa výrok: Nie som už malý! Toto dieťa tak túži dospieť a vyrovnať sa dospelákom!

Miluje peniažky

Často preto trávi väčšinu času práve s dospelákmi. Obľubuje témy, ktoré riešia, rado počúva skúsenejších. Je to dieťa, ktoré nadovšetko miluje svojich starých rodičov. Znamenie kozorožca je známe tým, že chce toho v živote veľa dosiahnuť, je cieľavedomé a miluje peniažky, čo sa vo veľkom prejaví už v detstve. Najlepšie sa zahrá s pokladničkou a často ráta svoje úspory.

Lakomec

Malí kozorožci bývajú lakomí. Odmalička si v sebe nesú tému „vlastniť“ a preto nechápu, prečo by sa mali deliť s rovesníkmi či súrodencami, napríklad o svoje hračky. Astrológovia tiež upozorňujú na to, že bývajú často mrzuté a často sa vyvyšujú, pretože majú pocit, že sú dokonalí. Ešte spomeňme, že kozorožec rád športuje, vyberá si v individuálnych športoch, lebo sa nerád stráca v kolektíve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #kolektív #dospelosť #znamenie kozorožec

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....