Si taký šikovný! Táto veta by nemala byť jedinou pochvalou pre vaše dieťa

Ak túžite vašu ratolesť motivovať, nepoužívajte dookola jednu a tú istú vetu - Si taký šikovný. Skúste ju pochváliť inak.

12.11.2018 17:00
mama, dieťa, škola, učenie Foto:
Ako pochváliť dieťa?
debata

Tak veľmi ma bavila táto hra

Naozaj ste spolu prežili pekné chvíle počas spoločnej hry, do ktorej vás zapojilo vaše dieťa. Nielenže ste prejavili svojím správaním, že ste sa zabávali, ale je dôležité to dieťaťu aj slovne zdôrazniť – opísať vašu emóciu z hry, o ktorú sa postaralo dieťa. Je to preň povzbudenie, ktoré ho nabáda ku kreatívnemu využívaniu spoločného času.

Ja by som mala trocha strach, ale ty si to dokázal

Iste, máte na jazyku svoju obľúbenú vetu – si taký šikovný… Ale skúste upozniť aj na inú vlastnosť či emóciu, ktorú dieťa dokázalo pri zvládaní nejakej úlohy využiť. Napríklad – váš syn dokázal skočiť salto do vody. Určite sa spočiatku bál, ale strach prekonal – tak ho na to upozornite. Je to vhodná cesta k tomu, aby si uvedomilo, že strach ho nemusí ochromiť. Zároveň mu touto vetou poviete aj to, že strach majú aj rodičia a nie je ničím nezvyčajným.

To bol nápad za milión!

Tak dlho vaša ratolesť nad niečím rozmýšľala, až sa jej to podarilo! Je jedno, či zvládla postaviť niečo efektné z lega alebo vám dokázala pomôcť s niečím v domácnosti. Vyzdvihnite snahu aj inováciu, na ktorú vo svojej hlavičke dieťa samé prišlo. Nápady sa predsa počítajú!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #ocenenie #pochvala

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...