Septembrové deti majú oproti rovesníkom výhodu! A nie malú

Ak sa vám podarí potomka splodiť počas vianočných sviatkov, príde na svet v septembri.

28.09.2018 11:00
škola, žiaci, učiteľ, deti Foto:
Ako sa vášmu potomkovi bude dariť v škole?
debata

Štúdia Univerzity v Toronte v spolupráci s Floridskou univerzitou uvádza, že práve septembrové deti patria medzi najmúdrejšie.

Dôvod je jednoduchý. Čím staršie je dieťa pri štartne školskej dochádzky, tým lepšie v škole prosperuje a tento „úspech“ sa ho potom drží počas celého profesionálneho života. Tímy zo spomínaných univerzít skúmali, ako súvisí dátum narodenia s akademickým úspechom toho-ktorého jedinca. Výsledok – deti narodené v septembri majú v škole výsledky najlepšie, deti narodené v auguste, naopak, najhoršie.

Do štúdie tímy z Univerzity v Toronte a z Floridskej univerzity zapojili 1 milión žiakov, ktorí sa narodili v rozpätí rokov 1994 až 2000 a navštevovali školy na Floride. Najvýraznejšie rozdiely v štúdijných výsledkoch vykazovali práve žiaci narodení v septembri a v auguste. A hoci sa brali do úvahy aj iné ukazovatele – ako sociálne zázemie či kvalita školy, stále existoval stabilný rozdiel medzi augustovými a septembrovými deťmi. Okrem toho, že deti narodené v septembri majú lepšie výsledky v škole, sú aj sebavedomejšie a učenie im trvá kratšie v porovnaní s augustovými deť­mi.

Samozrejme, veľmi dôležitým ukazovateľom je aj sociálne zázemie žiaka – deti z bohatších rodín sú v prosese vzdelávania už tradične úspešnejšie ako deti z chudobnejších ro­dín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #dieťa #škola #učenie #žiak

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...