Dieťa v znamení leva chce byť vždy prvé, plače pri prehre

Hrdé, panovačné, dominantné, "pán vedúci" v tíme, v škôlke, na dvore v grupe... Toto všetko vystihuje vaše letné dieťa...

10.08.2018 13:00
dieťa, znamenie lev Foto:
Dieťa v znamení leva.
debata

Vždy prvý v cieli

Podobne, ako jeho ohniví bratia, baran a strelec, aj toto dieťa bude trucovať, ak nepôjdu veci podľa jeho plánu, ak nedosiahne svoj cieľ. Rodičia by mali tolerovať, že chce byť za každú cenu prvé. Túru pojme ako preteky – musí byť prvý v cieli. Keď v škole dostane úlohu, v ktorej zacíti výhru, pôjde „cez mŕtvoly“, aj keď ho to nebude príliš zaujímať.

V neustálom pohybe

Toto dieťa je tvrdým orieškom nielen pre rodičov, ale aj pre vychovávateľov a učiteľov. Rodičom dá zabrať, najmä ak sa nenarodili v ohnivých znameniach a chceli by si aj vydýchnuť, vyložiť nohy na stôl… Toto dieťa je v neustálom pohybe a treba naň dávať dobrý pozor. Ľahko príde k úrazu. Treba mať aj veľa pochopenia pre jeho potrebu neustále viesť, dominovať.

Hneď a zaraz

Nepozná trpezlivosť. Chce mať všetko hneď a zaraz. Ak sú na jeho ceste prekážky, rozhodne sa ich preskakovať, k cieľu sa tak či tak dostane. Musí. Lev by nebol levom, keby si nevymýšľal stále nové ciele. Vtedy ho život baví. Ale beda, ak začne prehrávať, to on nerád. Začne byť agresívny, nepriateľsky, hlavu bude mať v smútku, nebude s ním reč. Z prehry vždy „ochorie“.

Je rád obdivovaný

Chce byť vždy stredobodom pozornosti, je rád, keď ho obdivujú, keď mu tlieskajú, zúčastní sa súťaží, ktoré ho možno nezaujímajú, ale je šanca, že bude „videný“, „obdivovaný“, že zaujme, spraví dojem. Táto vlastnosť sa s ním potiahne až do staroby. Je malým zabávačom, malý lev má našťastie zmysel pre humor.

Nerád prehráva

Na rozdiel od tímových hráčov, lev sa spolieha najradšej sám na seba. A preto sa vždy hľadá v individuálnych športoch, nie v kolektívnych. Nezanikne v dave, má väčšiu šancu, že vynikne. Treba s ním však viac spolupracovať, pretože malý lev naozaj nerád prehráva a prehry, žiaľ, k športu zákonite patria. Musí sa to naučiť…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #znamenie lev #prehra #humor #výhra #cieľ

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....