Prázdninový tip od slávnej hollywoodskej mamy: Spravte deťom 'yes day'!

Aj vy už neviete kam z konopí, keď sa zamyslíte nad vymýšľaním programu pre vaše ratolesti na prázdniny. Možno vás inšpiruje známa hollywoodska mama.

18.07.2018 07:00
Herečka Jennifer Garner vyzerala na podujatí... Foto: ,
Herečka Jennifer Garner na archívnom zábere.
debata

Herečka Jennifer Garner je matkou troch detí a len nedávno prezradila v relácii Good Morning America, že už pár rokov si užíva so svojimi ratolesťami takzvaný „yes day“.

V preklade to znamená, že ide o deň, keď na všetko povie áno. „Kedysi som svojej dcérke čítala knihu Yes Day od Amy Krouse Rosenthalovej a zvykla mi hovoriť: ‚Mami, aj ja chcem takýto deň, spravme si taký deň.‘,“ opísala Garner.

Odlúčená manželka herca Bena Afflecka sa teda rozhodla, že spraví svojej dcére po vôli a odvtedy sa u nich „yes day“ koná pravidelne každý rok, niekedy aj viackrát do roka. „Samozrejme, stanovila som nejaké pravidlá na začiatku. Dohodli sme sa s deťmi, že nebudeme nakupovať žiadne hračky, hoci niečo malé im kúpiť môžem. Niekedy napríklad aj lístok do lotérie,“ uviedla hollywoodska hviezda.

„Pointou je však, aby som urobila niečo, čo zvyčajne s deťmi nerobíme. Takže majú napríklad na raňajky zmrzlinu, postavia si pevnosť priamo v dome, alebo zostávame dlho do noci hore. Niekedy zase ideme na nečakaný výlet či piknik,“ prezradila Jennifer Garner.

Výhodou podľa nej je, že takto si deti často vymyslia sami program, ktorý ich baví a dodáva im to viac energie na aktivity, ktoré majú absolvovať. Skúsiť to teda môžete aj s vašimi ratolesťami. Odporúčame, aby ste podobne ako americká herečka na úvod stanovili pár drobných pravidiel, ktoré sa porušiť nesmú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #rodina #Jennifer Garner #zábava #súhlas

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...