On a jeho mama! Ako sa ich vzťah premietne do vášho vlastného?

Hovorí sa, že najsilnejšou ženskou osobnosťou v živote muža je jeho matka. A niekedy to môže byť poriadny problém vo vzťahoch s partnerkami či manželkami.

13.07.2018 12:00
manželský pár, svokra Foto:
V akom prípade sa musíte mať na pozore?
debata

Nejedna žena sa stretla s večným porovnaním, s tým, že svokra držala s vlastným synom aj v situáciách, keď to nebolo vhodné, alebo napríklad aj s tým, že partner matku neznášal a ponižoval. To všetko sa môže podpisovať na vzťahu dvoch ľudí viac, ako si myslíte.

Vždy však platí, že najhoršie sú extrémy a práve nasledujúce dve situácie môžu vzťah komplikovať najviac.

Ak má muž príliš úzky a častý kontakt s mamou

Vezmime do úvahy príklad normálnej zdravej ženy a jej syna, ktorý je na ňu naozaj naviazaný. Ak sa objavia znaky v podobe častých telefonátov, príliš frekventovaných návštev, ale napríklad aj spoločných tajností (telefonujú spolu tak, že partner opúšťa miestnosť, aby ste ho nepočuli), treba sa mať na pozore. Pre ženu to nie je komfortná situácia – nehovoriac o tom, že ak narazíte na manipulatívnu svokru, máte takmer na sto percent vopred prehraté.

Ak muž nenávidí svoju matku

Aj v tomto prípade sa treba mať na pozore – špeciálne v prípadoch, ak sa muž na adresu matky vyjadruje výlučne kriticky, ostro, ba priam nenávistne. Ak to robí aj v jej prítomnosti, je to ešte horší signál. Podobná absencia rešpektu sa u neho objaví skôr či neskôr aj ku vám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #vzťah #žena #partner #matka

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...