Ako si predĺžiť dovolenkovú náladu? Je to ľahké

Návrat do kancelárie po skvelej dovolnke býva náročný. Ale nemusí to byť až také zlé. S týmito tipmi si dovolenkovú náladu prinesiete aj do bežného života mimo letnej destinácie.

16.06.2018 08:00
cestovanie, cestovateľka, dovolenka, turistka,... Foto:
Odchod na dovolenku je plný očakávania. A čo návrat do reality?
debata

Krátke výlety

Jedna dlhšia dovolenka počas leta a potom dosť? Ani omylom! Ak si doprajete počas leta ešte niekoľko mini dovoleniek, vaše skvelé leto sa len tak rýchlo neskončí. Aj v kancelárii sa tak budete stále na čosi tešiť. A hoci k moru sa počas leta dostanete iba raz, váš relax sa tým končiť nemusí. Naplánujte si výlet s kamarátmi na chatu, potom napríklad víkend v niektorej z európskych metropol, či si vyrazte vlakom do niektorého z mnohých kúpeľných miest na Slovensku. Za výlety nemusíte „vysoliť“ ohromné sumy, aby ste si oddýchli a predĺžli si leto.

Pár dní na spamätanie sa

V nedeľu večer priletíte z dovolenky a v pondelok o ôsmej už musíte sedieť za vaším stolom? Áno, takéto „naskočenie“ na pracovný režim môže byť náročné aj nepríjemné. Skúste si tento rok plánovanie dovolenky premyslieť tak, aby ste po návrate mali aspoň dva-tri dni na spamätanie sa. Vybalíte sa, vyperiete veci, ale ešte si aj ráno dlhšie pospíte či večer posedíte kdesi na terase, aby ste na dovolenkový režim nemuseli zabudnúť zo dňa na deň. Po pár dňoch doma sa na návrat do práce psychicky pripravíte a prechod z dovolenkového režimu do toho pracovného bude o čosi príjemnejší.

Obklopte sa spomienkami

Príjemnú atmosféru si prineste na váš pracovný stôl. Pri pohľade na zábery, ako na pláži hráte s kamarátmi volejbal či so synom šantíte vo vlnách vám vyčarujú úsmev na tvári kedykoľvek – aj pred nepríjemným mítingom či počas obdobia úzávierky. Zopár záberov si rozložte okolo seba, poteší aj veselá fotka na ploche pracovného počítača.

Uvarte si niečo dovolenkové

Prežili ste skvelý týždeň v Grécku? Tak si doma urobte grécky večer. Pripravte si nejaké typické jedlo, prípadne si zájdite do gréckej reštaurácie. Ešte skôr, než vaše spomienky na dovolenkové chute zapadnú prachom. Ak sa vám variť nechce, môžete si aspoň namiešať dovolenkový drink a pripiť si ním s partnerom či kamarátkou na vašej terase.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #more #destinácia

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....