Objímajte svoje dieťa ešte častejšie! Podporíte tým jeho rozvoj

Nedokážete odolať pokušeniu a váš poklad opäť beriete na ruky? Robíte dobre!

29.05.2018 15:00
matka, šťastná matka, Foto:
Ak je šťastná matka, šťastné je aj bábätko.
debata

Objímate vaše deti často? Ak aj áno, nič nepokazíte, ak to budete robiť ešte o niečo častejšie. Čím viac objatí, tým múdrejšia vaša ratolesť bude. Uvádza to štúdia, ktorá vznikla na Univerzite v americkom štáte Ohio.

Vaše dieťa spokojne sedí v postieľke či na zemi, vy napriek tomu neodoláte pokušeniu, zodvihnete ho na ruky a zasypete bozkami… Super! Podporujete tým rozvoj vášho malého pokladu.

Do prieskumu sa zapojilo 125 detí a vedci skúmali, ako reagujú na dotyky rodičov či ľudí okolo nich, ktorí sa im venovali. Bábätká, ktoré prišli na svet predčasne, na tieto dotyky reagovali podľa výsledkov štúdie o čosi menej intenzívnejšie ako deti, ktoré sa narodili v termíne.

Na druhej strane, bolo jedno, či išlo o skôr narodené deti alebo tie, ktoré prišli na svet v termíne, u detí, s ktorými sa rodičia či blízki ľudia maznali častejšie, napredoval vývoj mozgu o čosi intenzívnejšie ako u tých, ktoré v tejto oblasti strádali.

Ak teda máte občas pochybnosti, či vašu ratolesť neberiete na ruky pričasto, netrápte sa. A vezmite ju do náručia tak často, ako to len ide.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #matka #objatie

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...