Na čo sa môžete tešiť, keď váš drobec podrastie?

Starostlivosť o drobca dá človeku zabrať. Ale nemajte strach, stačí vydržať pár rokov a všetko bude oveľa ľahšie. Na čo sa už teraz môžete tešiť?

20.05.2018 12:35
mama, dieťa, matka Foto:
Bábätko si pýta všetok váš čas.
debata

Na spánok

To, že rodičia trpia po narodení bábätka nedostatkom spánku, nie je žiadnou novinkou. Najmä mamy vedia, koľko mesiacov môžu o spánku skutočne len snívať v tých vzácnych okamihoch, kedy tá rozkošná ratolesť konečne zatvorí očká. Pocit, kedy k vám váš drobec pribehne do spálne a so studenými nohami su „šupne“ pod perinu, je výnimočný. Ešte chvíľu si ho užite… Ani neviete ako a zrazu to všetko bude preč. Dieťa podrastie a vy sa vrátite k svojmu nornálnemu spánku.

Na voľný čas

Váš drobec vás potrebuje neustále – keď si čistí zuby, obúva tenisky aj stavia lego. A keď aj vydrží chvíľu sám, už vás zasa volá, aby ste sa prišli pozieť na to, čo dokázal. Aj toto obdobie čochvíľa pominie a vy svoje dieťa zazriete zväčša len ráno pri stole. A dostať z neho odpoveď, čo sa mu počas dňa podarilo, bude takmer nemožné.

Na cestovanie

Dovolenka s 2-ročným dieťaťom… Iste, je milé sledovať, ako sa hrá v piesku na pláži či zbiera mušličky. A potom v hotelovej izbe tíško sedieť, lebo váš poklad o ôsmej zaspal. A vy idete spať spolu s ním… Aj dovolenky sa časom zlepšia. Už budete môcť podnikať spoločné dobrodružstvá, vyjdete si po západe slnka do mestečka či prístavu a bez stresu z ostatných pasažierov prežijete aj cestu lietadlom. Len vyčkať!

Na pochopenie

Malé dieťa je stredom vášho vesmíru. Dospelých dokáže pekne potrápiť, ak sa veci nedejú podľa jeho predstaváv. A to je občas naozaj náročné. S pribúdajúcim vekom sa už vo vašej ratolesti začne ozývať empatia – zrazu sa dočkáte pomoci aj pochopenia. Aj ono zistí, že mama a otec majú svoju prácu, záujmy, povinnosti a radosti, na ktoré potrebujú čas aj priestor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #otec #spánok #mama

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...