Kedy opúšťame mama hotel? Ako sme na tom v porovnaní s ostatnými krajinami?

Slováci dávajú "zbohom" bývaniu u rodičov až po tridsiatke.

17.05.2018 09:00
žena, bývanie Foto:
Aj vy snívate o vlastnom bývaní?
debata (6)

Bývanie v „mama“ hoteli? Pre niekoho pohodlné, pre niekoho nevyhnutné. Rodičovské „obskakovanie“ aj v dospelosti niektorým vyhovuje – človek je odbremenený od starostí každodenného života a môže sa viac sústrediť na seba – či už na kariéru, koníčky alebo sociálny život. V mnohých prípadoch však inej cesty, než je bývanie v detskej izbe okolo tridsiatky, pre ľudí nie je.

V rámci Európskej únie sú to obyvatelia Malty, ktorým trvá odsťahovanie sa od rodičov najdhšie. Podľa zverejnených údajov Eurostatu sa v roku 2017 sťahovali Malťania od rodičov v priemere vo veku 32,2 roka. Obyvatelia EÚ pritom žijú s rodičmi v priemere do 26. roku života.

Najkratšie využívajú služby „mama hotelu“ mladí obyvatelia Švédska. Tí sa sťahujú preč ako 21-roční. Ako sú na tom Slováci? Takmer ako Malťania. Aj Slováci opúšťajú rodičovský dom či byt až po tridsiatke, v priemere majú 30,8 roka. Za nami sú už len Chorváti (31,9 roka) a spomínaní Malťania.

Zaujímavosťou je, že muži využívajú „ubytovacie služby“ rodičov dlhšie ako ženy. V EÚ sa ženy sťahujú preč od rodičov v priemere ako 25-ročné, synovia sú o dva roky starší. Aj v tomto prípade sú však viditeľné značné rozdiely podľa krajín.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #dospelosť #mama hotel

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....