Ide to aj bez detí?! 7 slávnych žien, ktoré sa matkami nikdy nestali

Hovorí sa, že dieťa je najväčšie požehnanie. Materský inštinkt je veľmi silný, no sú aj ženy, ktorým takáto túžba veľa nehovorí. Alebo im jednoducho príroda bábätko nedopriala. Nájdu sa aj medzi hviezdami.

04.05.2018 07:00
debata (3)

Pred pár dňami sme priniesli materiál o tom, ktoré známe hollywoodske hviezdy sa stali mamičkami v zrelom veku. Ale medzi hviezdami filmového či hudobného neba sú aj dámy, ktoré deti nikdy nemali. Možno sa len dohadovať, či bola dôvodom rozbehnutá kariéra, ktorej sa venovali v mladšom veku, alebo išlo o zdravotné hľadisko a problém, pre ktorý sa dieťaťa nedočkali. Vzhľadom na fakt, že dnes je proces adopcie jednoduchší a využili ho napríklad herečky Sandra Bullock či Charlize Theron, sa však môžeme domnievať, že nasledujúce dámy sa skrátka zmierili s tým, že materskú úlohu v živote už nezažijú. Tu je 7 slávnych žien bez potomkov.

Kylie Minogue

Koncom mája oslávi okrúhle päťdesiate narodeniny a z vlastného potomka sa nikdy netešila. Len nedávno sa hviezda priznala, že deti mať nemôže aj pre jej zdravotné problémy v minulosti, keď prekonala rakovinu prsníka. „Veľakrát sa zamýšľam nad tým, aké by to bolo pozerať sa do detských očí. Ale váš osud je váš osud. Je vysoká pravdepodobnosť, že ak niekoho ešte stretnem, tak bude mať vlastné deti. Aspoň budem teda nevlastnou mamou,“ uviedla speváčka.

Speváčka Kylie Minogue oslávi v roku 2018... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Speváčka Kylie Minogue oslávi v roku 2018 okrúhle päťdesiate narodeniny. Speváčka Kylie Minogue oslávi v roku 2018 okrúhle päťdesiate narodeniny.

Jennifer Aniston

Neporodila potomka ani exmanželovi Bradovi Pittovi, ani druhému partnerovi Justinovi Therouxovi. V jej prípade sa však zdá, že materstvo nikdy nebolo na prvom mieste. V jednom z rozhovorov vyhlásila, že nemá rada tlak, ktorý spoločnosť vyvíja na ženy. „Snažia sa nás presvedčiť, že sme ako ženy zlyhali, ak sme sa nestali matkami. Možno nemáte dieťa, ktoré by vyšlo z vašej vagíny, ale to neznamená, že sa nemôžete materinsky o niekoho starať – o psov, priateľov, deti vašich priateľov,“ citoval herečku portál Closerweekly.com.

Jennifer Aniston počas podujatia "WE... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
jennifer Aniston Jennifer Aniston počas podujatia "WE Day" v Los Angeles.

Cameron Diaz

Vo februári sa objavili správy, že plavovlasá hviezda komédií sa konečne dočkala a je v požehnanom stave. Bol to však asi len falošný poplach. Diaz, ktorá má 45 rokov, je vydatá za hudobníka Benjiho Maddena a spoločný potomok sa im zatiaľ nepošťastil. V médiách sa písalo aj o tom, že blondínka je z toho frustrovaná, no už začala s partnerom preberať aj možnosti adopcie. Údajne sa pokúsili o niekoľko umelých oplodnení, no ani jedno nevyšlo.

Herečka Cameron Diaz na uvedení svojej novej... Foto: SITA/AP, Christopher Smith
Rok 2016: Herečka Cameron Diaz Herečka Cameron Diaz na uvedení svojej novej knihy Longevity Book.

Reneé Zellweger

Koncom apríla oslávila 49. narodeniny a je stále bezdetná. V prípade hviezdy filmovej ságy o Bridget Jonesovej sa však materstvo nepovažovalo za najdôležitejšiu vec v živote. Sama kedysi vyhlásila, že „nepotrebuje deti na to, aby bola v živote šťastná“. Keď však propagovala tretí film o Bridget Jonesovej, v ktorom sa jej postava stala matkou, pre médiá prehovorila, že by si možno rada podobnú rolu vyskúšala aj v reálnom živote. Nepodarilo sa.

Herečka Renee Zellweger na premiére filmu Same... Foto: SITA/AP, Rogelio V. Solis
Renee Zellweger Herečka Renee Zellweger na premiére filmu Same Kind of Different As Me v Madisone.

Winona Ryder

Nielenže sa nestala matkou, ale Winona Ryder sa doposiaľ ani raz nevydala. Na 46-ročnú dámu je to v zásade neštandardná bilancia. Herečka si vraj odtrpela poznámky a narážky okolia a naučila sa nepočúvať ich. „Keď som mala 42 rokov, povedala som môjmu otcovi, čo ak nikdy nebudem mať deti. A on mi na to odvetil, že sú predsa aj iné spôsoby, ako sa stať matkou. Je to pravda a ja si užívam tie skvelé chvíle s deťmi môjho brata,“ uviedla v rozhovore pre Telegraph.

Winona Ryder počas premiéry druhej série... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Winona Ryder Winona Ryder počas premiéry druhej série seriálu "Stranger Things" v Los Angeles.

Helen Mirren

Už má po sedemdesiatke a hoci je desaťročia šťastne vydatá, s manželom Taylorom Hackfordom sa o dieťa vraj ani nepokúšali. „Nikdy som necítila tú potrebu mať dieťa a rovnako som nikdy nevnímala to, že by mi dieťa chýbalo. Prácu som vždy kládla na to prvé miesto,“ vyhlásila úprimne Mirren pre AARP Magazine.

Herečka Helen Mirren na premiére filmu The... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Helen Mirren na premiére filmu The Leisure Seeker. Herečka Helen Mirren na premiére filmu The Leisure Seeker.

Oprah Winfrey

Jedna z najslávnejších žien amerického šoubiznisu (64) skončila bezdetná a bolo to vraj jej dobrovoľné rozhodnutie. Prednosť totiž mala kariéra a práca ju pohltila natoľko, že si uvedomila, ako by jej deti trpeli, ak by nejaké mala. „Nenávideli by ma, ak by som ich mala,“ uviedla pre The Hollywood Reporter Winfrey. „Niečo v mojom živote musí byť na úkor toho druhého a myslím si, že moje deti by trpeli na úkor mojej kariéry,“ skonštatovala.

Herečka a moderátorka Oprah Winfrey si v snímke... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Oprah Winfrey si v snímke A Wrinkle in Time Herečka a moderátorka Oprah Winfrey si v snímke A Wrinkle in Time zahrala jednu z hlavných úloh.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Helen Mirren #dieťa #Jennifer Aniston #matka #Cameron Diaz #Kylie Minogue #bezdetná žena

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...