Hurajová prežila chvíle, keď jej deti boli v ohrození. Aj preto chce pomáhať

Herečku Luciu Hurajovú zvyknú po Plese v opere obdivovať čitatelia na webových portáloch s takmer železnou pravidelnosťou. Hoci si potrpí na to, aby dodržala protokol a pôsobila pôvabne a patrične, dôležitejšie je vraj pre ňu niečo iné.

18.01.2018 17:00
debata
Herečka Lucia Hurajová na zábere z 18. Plesu v... Foto: Ples v opere
Herečka Lucia Hurajová Herečka Lucia Hurajová na zábere z 18. Plesu v opere.

„V prvom rade, ale naozaj úplne primárne vnímam Ples v opere ako charitatívnu akciu,“ uviedla pre Pravda.sk v sobotu na známej spoločenskej akcii, ktorej hostia sa okrem zábavy rozhodli podporiť aj myšlienku finančnej pomoci na integráciu zdravotne znevýhodnených detí do klasického vzdelávacieho procesu.

„To, že sme sa tu všetci zišli, aby sme podporili nejakú myšlienku, je to najdôležitejšie. Veľmi si vážim, že sa poslanie posunulo a nemyslíme už len na tie najmenšie deti (pozn. aut.: minulé roky sa financie zbierali na vznik centier včasnej intervencie pre predčasne narodené deti), ale myslíme aj na staršie, ktoré sa potrebujú zaradiť do nejakého vzdelávania. Sú to oblasti, ktorými aj sama žijem, ktoré ma zaujímajú a ktoré ma ako matku troch detí zasahujú veľmi silno,“ vysvetlila Hurajová.

Herečka Lucia Hurajová ešte v čase tehotenstvo... Foto: Lucie Urban
Lucia Hurajová Herečka Lucia Hurajová ešte v čase tehotenstvo so svojimi dvojičkami a so starším synom Maxom na otvorení concept store obchodu Diagram.

Prekvapivé sú možno jej slová, že sa jej téma dotýka osobne. Ako pre Pravda.sk prezradila, pri pôrode jej dcér – dvojčiat čelili komplikáciám. „Keď sa moje dvojičky narodili, nevedeli sme od začiatku, či budú úplne v poriadku. Tým, že moje vlastné deti boli v určitom ohrození – táto hrozba ma urobila nesmierne citlivou na danú tému a je to pre mňa bytostné, hoci ju možno v bežnej realite neriešim,“ komentovala herečka, ktorá si vraj nevie predstaviť, že by ako rodič odmietla, aby jej syn chodil do triedy so zdravotne postihnutým spolužiakom.

„Moje dieťa, syn Max, je prirodzene empatické. Nikdy v živote som ho k tomu nejako zámerne neviedla a bola som veľmi dojatá, keď som ho prvýkrát videla na pieskovisku a mal tendenciu pomôcť deťom, ktoré boli, či už mladšie, alebo menej šikovné ako on,“ zaspomínala si herečka.

„Akokoľvek sa dnešná doba profiluje smerom, že treba byť dravý a byť ten, ktorý sa neohliada na druhých, takú filozofiu nikdy vyznávať nebudem. Vždy budem podporovať moje deti, a nielen moje deti, ale aj sebe samej pripomínať, že ľuďom treba pomôcť. Niekedy možno stačí len zastať a obzrieť sa, aby sme zistili, že ľudia za nami nie sú celkom pomalí. Len ich možno treba chytiť za ruku a potiahnuť ich dopredu,“ doplnila ešte Hurajová.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku...
Speváčka Celeste Buckingham.
+80Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #deti #charita #Ples v opere #dvojičky #Lucia Hurajová #postihnutie

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...