Darčeky na poslednú chvíľu? Ako sú na tom Slováci?

Na Slovensku si iba každý štvrtý človek necháva nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu.

13.12.2017 13:00
vianočné nákupy, Vianoce, darčeky Foto:
Kedy nakupujete darčeky vy?
debata

Nákup vianočných darčekov s poriadnym časovým predstihom plánujú obyvatelia Českej republiky. Až 40 percent opýtaných z tejto krajiny priznalo, že nákup vianočných darčekov plánujú s najväčším predstihom, a to celý rok – keď natrafia na niečo vhodné. Podobné správanie deklaruje pätina Slovákov. Mesiac či dva pred sviatkami nakupuje darčeky 56 percent Slovákov a 43 percent Čechov. Údaje vyplývajú z aktuálneho prieskumu spoločnosti Westwing Home & Living.

Na Slovensku si každý každý štvrtý opýtaný necháva nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu, v Českej republike každý piaty. Na Slovensku nákup darčekov na poslednú chvíľu deklaruje len 18 percent opýtaných vo vekovej skupine menej ako 25 rokov.

62 percent obyvateľov Českej republiky a 41 percent Slovákov takmer všetky vianočné darčeky kupuje na internete. V oboch zo skúmaných krajín nákup darčekov na internete najviac obĽubujú osoby vo veku 25–39 rokov – takúto odpoveď vybralo 71 percent obyvateľov Českej republiky a viac ako polovica Slovákov. Zároveň ľudia starší ako 40–55 rokov radi hľadajú darčeky na internete. Prekvapivé je, že darčeky na internete radšej než v kamenných obchodoch kupujú ľudia starší ako 55 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákupy #Vianoce #darčeky

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...