Chlapčeka či dievčatko? Pohlavie bábätka sa dá ovplyvniť!

Samozrejme, najdôležitejšie je, aby bolo dieťa zdravé a šťastné. Mnohým rodičom je pri prvom dieťati relatívne jedno, či to bude dievča alebo chlapec.

27.11.2017 09:00
Okoreňte svoj vzťah polohami odzadu Foto:
Aj poloha pri sexe môže ovplyvniť pohlavie bábätka.
debata (20)

No veľa párov si podľa prieskumov praje nielen syna, ale aj dcéru. Zaujímajú sa preto, či sa dá pohlavie dieťaťa ovplyvniť…?

Čo je na tom pravdy?

Na túto tému vzniklo veľa mýtov. Napríklad starí Gréci sa pri sexe obracali na jednu stranu, podľa toho, či si priali chlapca alebo dievčatko. Iní tvrdia, že tu dôležitú rolu zohráva strava. Čo je na tom pravdy? Biologička Irmhild Gruber, z univerzitnej kliniky pre gynekológiu a pôrodníctvo v rakúskom St. Pöltene pre dámsky časopis Woman prezradila, že podľa Britov má vysokokalorická diéta na svedomí, že sa rodí viac chlapcov. Zdôrazňuje však, že nejde o stopercentný trik, ako prísť k vysnívanému pohlaviu bábätka.

Vysokokalorická strava

„Vieme, že počas "hladovania“ sa narodilo viac dievčat," povedala doktorka. Môže to znamenať, že tehotenstvo s chlapcami končí predčasne. Hrozí aj včasný potrat, keďže strava matky je zlá (teória britskej pracovnej skupiny). Doktorka Gruber však varuje: „Keď sa ako matka rozhodnem stravovať vysokokaloricky, ohrozím nielen svoje zdravie, ale aj zdravie svojho dieťaťa.“

Načasovanie pohlavného styku

Známa metóda na určenie pohlavia je takzvaná Shattlesova metóda, o ktorej sa začalo prvýkrát hovoriť v 70-tych rokoch vďaka knihe „How To Choose The Sex Of Your Baby“. Americký gynekológ Landrum Shettles vtedy zistil, že mužské spermie plávajú rýchlejšie, ale majú krátku životnosť. Ženské spermie naopak plávajú pomalšie, sú však robustnejšie a prežijú dlhšie. „Ak teda máme sex v deň ovulácie, zvyšujeme pravdepodobnosť, že spermia s chromozómom Y (chlapec) splynie s vajíčkom, pretože je rýchlejšia,“ vysvetlila doktorka Gruber. Ak má pár pohlavný styk dva dni pred ovuláciou, je vyššia pravdepodobnosť, že „mužské spermie“ neprežijú a do popredia sa „prebijú“ ženské.

Keď má žena orgazmus

Shettles vo svojej teórii tiež popísal, že aj ženský orgazmus môže ovplyvniť pohlavie bábätka. Orgazmus totiž premieňa pH vagíny a vytvára tým priestor, ktorý pre ženské spermie nie je optimálny. Ak teda túžite po dievčatku, radšej orgazmus nemajte. Naopak, ak preferujete chlapca, orgazmus sa odporúča!

Ktorá poloha je optimálna?

Podľa Shettlesovej teórie sa možno spoľahnúť aj na niektoré polohy. Čím hlbšie penis prenikne do vagíny, tým kratšiu cestu bude mať spermia k vajíčku. Ak chcete chlapca, skúšajte polohu „na psíka“, pri dievčatku je zas optimálna misionárska poloha.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #ovulácia #spermia #pohlavný styk #pohlavie bábätka

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...