Slováci kontra Česi na Vianoce! Akú volia výzdobu či stromčeky?

Kedy nás obklopí vianočná nálada a aký stromček uprednostňueme na sviatky?

22.11.2017 09:00
Vianoce Foto:
Vianoce zaklopú na dvere už o mesiac.
debata

Ku ktorej skupine patríte na Vianoce vy, čo sa výberu stromčeka týka? Podľa prieskumu spoločnosti Westwing Home & Living Slováci uprednostňujú umelý stromček pred živým. Prípravy na Vianoce ako prví začínajú naši západní susedia – každý štvrtý obyvateľ Českej republiky kupuje prvé dekorácie už koncom leta. Aké ďalšie zaujímavosti vyplynuli z vianočného prieskumu?

Vianoce sú najdôležitejšími sviatkami v roku pre väčšinu Slovákov aj Čechov. Až 93 % Čechov si myslí, že prípravy na Vianoce by sa mali začínať najneskôr začiatkom decembra. Podobný názor má 83 % Slovákov. Veľká skupina opýtaných si však myslí, že je potrebné pripraviť sa na Vianoce ešte skôr. Viac ako 26 % Čechov priznalo, že niektoré darčeky a dekorácie kupuje už v auguste a septembri. Medzi Slovákmi takúto odpoveď zvolilo 19 % opýtaných.

Ako ďalej vyplýva z prieskumu, vianočná nálada na väčšinu Slovákov a Čechov zaútočí začiatkom adventu či po Mikulášovi. 43 % Čechov a 27 % Slovákov mladších ako 25 rokov priznalo, že vianočná nálada na nich doľahne začiatkom novembra. Spolu s vekom vzrastá počet osôb, ktorých vianočná nálada pohltí až na Vianoce, alebo niekoľko dní pred nimi. Najmenej takých osôb je v Českej republike – tam takú možnosť označilo len 14 %, na Slovensku 24 %.

Väčší dôraz na sviatočné dekorácie kladú obyvatelia Českej republiky. Viac ako 60 % opýtaných na Vianoce ozdobuje celý príbytok, ďalších 38 % zdobí len stromček, vešia lampičky a vyloží niekoľko ozdobných prvkov. Na Slovensku si celý interiér dekoruje skoro 56 % respondentov. Zdobíme nielen interiéry domov – takmer 70 % opýtaných si vešia vianočné dekorácie na balkóny, terasy aj v záhrade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #stromček #priesmum

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...