Čo všetko ženy stíhajú popri sledovaní televízie?

Slovenské ženy popri pozeraní obľúbených programov najradšej komunikujú na sociálnych sieťach a venujú sa domácim prácam.

26.08.2017 11:00
víno, večera, diéta, žena Foto:
Čo ešte stihnete pri sledovaní obľúbeného seriálu?
debata (1)

A čo muži? Dominuje u nich surfovanie po internete. Vyplýva to z prieskumu, do ktorého sa zapojilo 504 respondentov (v pomere 50 percent žien a 50 percent mužov) vo veku od 18 do 64 rokov, pod ktorý sa pospísala spoločnosť SES.

Pokiaľ ide o čas strávený sledovaním televízie, rozdiely medzi pohlaviami sú úplne minimálne. Väčšie rozdiely sa prejavia až pri vekových kategóriách. Všeobecne takmer 9 z 10 (86 percent) televíznych divákov sleduje televíziu viac ako jednu hodinu denne, až 14 percent dokonca viac ako 4 hodiny denne. Medzi mladými (vo veku 18–24 rokov) pozerá televíziu menej ako hodinu až 42 percent.

Multitasking nie je pre ženy nič nové. Popri sledovaní televízie ženy stíhajú aj iné činnosti. Domácim prácam sa popri televízii venuje 66 percent žien, rovnaké percento stíha aj komunikáciu so svojimi blízkymi a priateľmi na sociálnych sieťach.

U mužov je priorita iná. Najčastejšie popri pozeraní televízie surfujú po internete (71 percent), o niečo menej venujú čas aj komunikácii na sociálnych sieťach (62 percent).

Keď ide o kvalitu obrazu, až 56 percent žien preferuje vysielanie vo vysokom rozlíšení. Medzi obľúbené HD programy patria medzi ženami najmä filmy, prírodopisné dokumenty a televízne seriály. U mužov sú preferencie podobné, no seriály radšej vymenia za šport.

Klasický televízny prijímač je síce stále najčastejšie využívaným zariadením medzi divákmi (96 percent), no alternatívy ako desktop či smartfón viac využívajú muži. V prípade desktopu je pomer mužov a žien 28 percent ku 14 percentám, čo sa týka smartfónov, tu je pomer mužov a žien o niečo menší, 28 percent ku 19 percentám.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #domácnosť #sledovanie televízie

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...