Ste mladšia či staršia sestra? Ako to vplýva na váš život?

Ľudia, ktorí majú sestry, sú vyrovnanejší a optimistickejší.

08.08.2017 17:00
leto, dovolenka, cestovanie, turistky, turista,... Foto:
debata

Uvádza to štúdia, pod ktorú sa podpísali vedci anglickej „De Montfort University“. Vplyv sestry je na živote človeka viditeľný aj v období dospelosti – človek je ambicióznejší, cieľavedomý a má čulejší sociálny život, väčší okruh priateľov. Tajomstvo takéhoto pozitívneho vplyvu podľa vedcov zrejme tkvie v tom, že sestry o svojich pocitoch hovoria a podobnú interakciu vyžadujú aj od svojho okolia. Na rozdiel od bratov.

Ďalší výskum – pod ktorý sa podpísala univerzita v Lipsku uvádza, že staršie sestry sú múdrejšie. Abstraktné koncepty chápu rýchlejšie, rovnako rýchlejšie dokážu triediť informácie. Tieto schopnosti zrejme pramenia z postavenia starších sestier v rodine, pretože sú viac podporované, cítia sa dôležito.

Staršia sestra je podľa výskumu zväčša úspešnejšia. Mladšie deti majú cestu v rodine o čosi ľahšiu, keďže im ju už vyšliapala staršia. Niektoré veci im rodičia dovolia robiť o čosi skôr, na mladšie ratolesti sú menej prísni, viac benevolentnejší. To je dôvod, prečo majú staršie sestry väčší úspech v živote – od základov si svoju cestu musia vyšliapať, čo im nerobí také problémy – vedia, že treba dodržiavať pravidlá a berú to ako fakt. Krôčik po krôčiku si svoj život budujú postupne a trpezlivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sestra #úspech #optimizmus #súrodenci

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...