Dieťa v znamení leva sa potrebuje predvádzať

Na prvý pohľad by sa zdalo, že rodič s týmto ohnivým dieťaťom nebude mať veľa práce. Zdanie však, aj v tomto prípade, klame.

11.08.2017 07:00
debata
Dieťa v znamení leva. Foto: SHUTTERSTOCK
dieťa, znamenie lev Dieťa v znamení leva.

Je výrečné

Dieťa, narodené v druhej polovici júla a v prvej polovici augusta je totiž poriadne výrečné (vybaví, čo potrebuje, nik sa zaňho nemusí prihovárať). Už v detstve totiž vníma „problémy“, ako výzvy, ako prekážky, ktoré sú tu na to, aby sa preskakovali. Je večne dobre naladené, pretože je optimistické – a toto mu vydrží až do smrti. Všetko dobre dopadne, uvidíte!

Rado sa učí

Podobne, ako dieťa v znamení barana (oheň), aj malý lev je priamy a otvorený. Neznáša náznaky a klamstvá – nechápe, aký majú zmysel. „Neviete mi to povedať na rovinu?“ Aj takouto otázkou môže zaskočiť svojich rodičov. Je dosť samostatné, rado sa učí, pretože vzdelanie potrebuje na to, aby dosiahlo, čo plánuje.

Nevzdáva sa ľahko

Kým jeho ohnivý brat baran sa rýchlo vzdá, keď sa mu nedarí, s levom to také „jednoduché“ nie je. On k cieľu potrebuje prísť, nech ho to stojí koľkokoľvek úsilia. Na tejto ceste si s ním však rodičia „užijú“. Použije totiž plejádu emócií, je možné, že bude aj trucovať, aj hádzať sa o zem, nerozprávať sa s tými, čo mu neveria a nepodporia ho. Aj ono má „svoje dni“.

S prehrou sa nevyrovná

Ak niekto zo zverokruhu najneradšej prehráva, je to práve lev. S prehrou sa nevie vyrovnať, hru nevníma ako hru a podobne, ako dospelí levy, aj toto malé levíča už chce byť stredobodom pozornosti. Ak sa hrá s ostatnými deťmi na dvore, ono chce veliť a rozkazovať. V škole by bolo najradšej „pravou rukou triedneho učiteľa“. Je to dieťa, o ktorom všetci vedia.

Chce sa predvádzať

Úspech ho láka už od detstva. Potrebuje potlesk, povzbudenie, potrebuje, aby ho druhí počúvali. Toto dieťa bude rado vystupovať, recitovať, chce mať výkres na výstavke, byť prvý v rade, na čele, dominantné medzi súrodencami. Chce sa predvádzať. Ak mu budú rodičia hľadať ten pravý šport, astrológovia odporúčajú loviť v kolektívnych športoch. Toto nie je žiaden introvert.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #znamenie lev #prehra #úspech #výzva #optimizmus #cieľ

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...