Dnes tak, zajtra inak! Deťom tento systém neprospieva

Dnes sa vášmu synovi nechce ísť na tréning? A vaša dcéra túži stoj-čo stoj zo škôlky odísť domov na obed? Ako reagujete?

04.08.2017 09:30
Dieťa, hnev, krik, hádka, mama Foto:
Opäť bojujete s vašou ratolesťou?
debata

Hoci vaša ratolesť frfle a vystrája, pravidelnosť je pre ňu dobrým systémom. Pravidlá, ktoré platia dnes, musia platiť aj zajtra. Skôr, ako si vaše dieťa vyberie krúžok, opíšte mu, čo všetko to obnáša. Keď sa pre čosi rozhodne a vy to navyše musíte aj zaplatiť, tak tam treba aj chodiť. Iste, čím je dieťa menšie, tým viac motivovať ho treba – ale nie plniť jeho rozmary. To by bola pre rodičov cesta opačným smerom.

Podobne to platí aj s režimom dňa – ak už dieťa chodí do škôlky, dodržiavajte režim, ktorý je v nej zavedený. Ak raz platí, že hračkový deň je iba v piatok – naučte dieťa toto pravidlo rešpektovať. Samozrejme, že je jednoduchšie dovoliť vystrájajúcej ratolesti vložiť si do ruky obľúbené autíčko a ide sa! Čo na tom, že je utorok a ostatné deti sa musia zaobísť bez „domácej“ hračky? Práve takýmito jednoduchými pravidlami sa deti naučia, že nie všetko sa im splní okamžite a že okolitému svetu sa treba aj prispôsobiť.

Podobné „maličkosti“ dodržiavajte aj doma! Ak nechcete, aby dieťa večeralo pred televízorom, tak mu to nedovoľte dnes, ale ani v sobotu! A už vôbec nie vtedy, ak si povolenie na zmenu vynucuje krikom či plačom. Scény následne budete mať na programe každý deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #výchova #problém #pravidlo

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...