Richard Gere je otcom tínedžera. Ako ho vychováva?

Slávny 67-ročný herec je otcom 17-ročného syna Homera, ktorého mamou je jeho bývalá manželka, herečka a modelka Carey Lowell.

17.06.2017 11:00
richard gere Foto:
Herec Richard Gere.
debata

Tínedžerský vek je problematický a priznáva to aj Gere. Zapomínal si aj na obdobie, kedy bol v citilivom veku aj on sám.

„Človek chce v tomto veku všetko vyskúšať a preto občas robí hlúposti. Sám si dobre pamätám, aký som bol ja ako tínedžer – problémový. Moji rodičia dostali naozaj zabrať,“ povedal pre nemecký magazín Gala.

Čo je preňho pri výchove jeho syna dôležité? „Povzbudzujem ho, aby bol otvorený a mal v sebe istú zvedavoť, aby sa nebál skúšať rôzne veci. Považujem za potrebné, aby naberal vlastné skúsenosti a aby nazeral na svet so zvedavosťou. Všetky tieto veci formujú identitu človeka, jeho myslenie aj zvyky. Na druhej strane, už mladý človek by mal v sebe pestovať isté kontrolné mechanizmy – môžete vyliesť na skalu a ísť blízko k jej okraju, ale zároveň treba vedieť, kde už začína priepasť. Tieto dve danosti musia byť u človeka vyvinuté súčastne. A to robí veci komplikovanými,“ do­dal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výchova #syn #Richard Gere

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...