Dieťa v znamení blížencov je utárané, chýba mu výdrž

Je zvedavé, utárané a hladné po informáciách a vedomostiach. Jeho malé detské oči sú permanentne na stopkách. Nerado spí, aby mu niečo neušlo.

05.06.2017 15:00
debata
Dieťa v znamení blížencov. Foto: SHUTTERSTOCK
blíženci Dieťa v znamení blížencov.

Radšej rozpráva ako počúva

Vitajte vo svete malých blížencov, ktorí prišli na svet začiatkom leta. Ak ho porovnávate s ostatnými deťmi, toto začne akosi skôr rozprávať, pretože práve hovorené slovo bude preňho kľúčové. Život tohto stvorenia bude popretkávaný rozhovormi (radšej rozpráva ako počúva) a najobľúbenejšia hračka bude asi mikrofón. Ja hovorím, vy počúvajte.

Neobsedí

Podobne, ako dieťa narodené v znamení barana, ani malý blíženec neobsedí dlho na jednom mieste. V jeho detskom živote sa musí neustále niečo diať a na rozdiel od barana to potrebuje všetko aj komentovať. Niet divu, že s ním majú rodičia nemalý problém, pretože toto dieťa si dlhšie hľadá šport, ktorý ho zaujme na dlhšie. Jeho hlavný problém totiž je, že všetko sa mu zunuje.

Kto hľadá, (ne)nájde

Prahne neustále po nových veciach, a čo ho omrzí, k tomu sa už nikdy nevráti. Hrozí, že zbežne bude poznať všetko, nič však do hĺbky. Toto dieťa sa neskôr bude veľmi dlho hľadať. A možno mu život pretečie pomedzi prstami s tým, že sa ani nenájde, pretože ono sa vlastne ani nehľadá, ale skúša a hľadá stále niečo nové. Aj to je cesta.

Chýba mu výdrž

Toto dieťa určite patrí skôr k extrovertom, veď rado rozpráva, neochotne pustí k slovu ďalších. Vynikne skôr v kolektívnych športoch. Učitelia s ním nebudú mať veľa problémov, keby toľko nerozprávalo, ani by nevedeli, že ho majú v triede, pretože blíženci sú chápaví. V čom sa však musia zdokonaľovať, je určite výdrž. Vydržať dlhšie, ako plánujú, má zmysel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #kolektív #rozhovor #výdrž #skúška #slovo

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...