Švédsky princ Daniel: Som moderný otec dvoch detí

Je nielen manželom švédskej princeznej Viktórie, ale aj otcom dvoch malých detí.

18.05.2017 09:00
debata

Princ Daniel sám seba opisuje ako moderného otca. Okrem toho, že si plní svoje úlohy, ktoré mu prináša titul švédskeho princa, ktorý získal svadbou s princeznou Viktóriou, nemá problém postarať sa o ich dve deti – syna Oscara a dcéru Estelle.

Švédsky princ Daniel, jeho manželka, princezná... Foto: SITA/AP
princ Daniel Švédsky princ Daniel, jeho manželka, princezná Viktória a ich dve ratolesti - Estelle a Oscar.

„Som moderný otec a snažím sa doma prebrať zodpovednosť za toľko vecí, koľko vládzem. Napríklad vozím deti, kam treba, presne tak, ako moja manželka,“ opísal v rozhovore pre magazín Gala. Po narodení ich prvého potomka, princeznej Estelle, to bol práve on, kto zostal doma na rodičovskej dovolenke. A scenár sa zopakoval aj pri ich druhom potomkovi, princovi Oscarovi. Čo preňho zmanená byť otcom na plný úväzok? „Je to najmä o vstávaní skoro ráno, nedostatku spánku, ale inak sa to dá,“ opísal.

Švédska princezná Viktória sa za Daniela Westlinga, ktorý je od nej o 4 roky starší, vydala v roku 2010. Prvý raz sa stretli v roku 2001 v jednom zo štokholmských fitnesscentier, kde Daniel pracoval ako tréner. Miulý rok Viktória priviedla na svet syna Oscara, dcéra Estelle prišla na svet v roku 2012.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Švédsko #princ Daniel

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...