Náročný vzťah so svokrou? Skúste tieto tipy

Zlé vzťahy v rodine dokážu človeku urobiť zo života peklo. Ten váš a svokrin môže vyzerať lepšie.

25.04.2017 15:00
manželský pár, svokra Foto:
Ako vychádzate so svokrou?
debata

1. Ochota robiť kompromisy

Každý má svoje nastavenie a cesty, po ktorých sa chce vydať pri riešení rôznych situácií. Ale stáť stoj-čo stoj na svojich pozíciách nemusí prinášať ovocie. Skôr, než poviete rázne „nie“, premyslite si, či naozaj nie ste prístupná nejakému kompromisu. Najmä, ak nejde o významné veci, ale o malichernosti. Toho istého by mala byť schopná aj svokra.

2. Dohody platia

Ak rodičia majú istú predstavu o tom, čo ich dieťa môže a čo nie, svokra by to mala rešpektovať. Treba preto trvať na dohodách, ktoré padli. Inak bude práve ich porušovanie večným kameňom úrazu.

3. Od začiatku platia pravidlá

Má svokra kľúče od vášho bytu? Ok, to ale neznamená, že doň môže kedykoľvek vstúpiť. Ani s výhovorkou, že vám iba priniesla nákup či prišla vyvesiť vypratú bielizeň. Ak raz poviete „nie“, tak na tom trvajte. Je dôležité, aby to isté tvrdil aj váš manžel.

4. Ponuky zvažujte

Niektoré svokry si vás snažia kúpiť peniazmi. Preto vždy zvážte, či ponúkanú pomoc prijmete a v akej miere. Inak to svokra pochopí ako výmenný obchod – peniaze za isté služby, ktoré následne nemôžete odmietnuť, hoci sú vám nepríjemné.

5. Myslite pozitívne

Pred návštevou svokry vás okamžite omámia negatívne myšlienky? Nechce sa vám k nej ísť, ani s ňou tráviť čas. Vaše „otrávenie“ je tak evidentné už pri vstupe do jej bytu. Skúste sa na podobné návštevy nastaviť pozitívnejšie. Aj komunikácia bude prebiehať o čosi pozvoľnejšie, uvidíte. A najmä, v príjemnejšej atmosfére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #problém #dohoda #kompromis

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...