Vianoce pri mori? Aj vás láka rozdať si darčeky v exotike?

Tradičné predstavy o štedrovečernej večeri v chladnom počasí sa posledné roky menia. Najmä mladšie rodiny, alebo partneri, ktorí ešte nemajú deti, zvažujú aj iné alternatívy.

09.12.2016 07:00
Aj vy zvažujete, že by ste absolvovali vianočné... Foto:
Aj vy zvažujete, že by ste absolvovali vianočné sviatky pri mori?
debata

Ako ukazujú prieskumy cestovných kancelárií, módou posledných rokov sa stávajú vianočné sviatky v exotickej destinácii. Ešte populárnejšie je potom trávenie Silvestra pri mori, alebo vo veľkomeste, ktoré má celkom iné podnebie než to naše stredoeurópske.

Podľa zástupcov českých cestoviek, ktoré sa na podobnom prieskume zúčastnili, sa záujem medziročne zvýšil o bezmála 50 percent. Na Slovensku síce dopyt ešte nie je taký vysoký, ale aj slovenskí klienti majú záujem o podobné ponuky.

Hoci donedávna sa cestovalo na sviatky najmä do horských oblastí, kde je možné lyžovať, alebo si užívať krásnu zasneženú prírodu, more a teplé počasie je stále väčším lákadlom. Ľudí vábi aj to spoznať iné zvyky, alebo absolvovať jeden výnimočný zážitok. Práve Vianoce, tradičný sviatok inak, je veľkým lákadlom.

Medzi najobľúbenejšie destinácie pritom patria krajiny ako Thajsko, Maledivy, Srí Lanka, Vietnam či Bali. Cestuje najmä skupina ľudí, ktorí majú dostatočné finančné zdroje. Medzi nimi je populárny aj Karibik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Vianoce #exotika

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...