Ste tehotná a chcete behať? Dodržte tieto zásady!

Vo všeobecnosti platí, že šport je zdravý - či už s dieťaťom, alebo bez dieťaťa v brušku. Ale pozor, keď chcete behať, určite dodržte týchto päť zásad.

09.12.2016 11:00
materstvo, tehotenstvo, tehotná Foto:
Tehotenstvo nie je choroba. Športovať sa dá s dieťatkom aj bez dieťatka.
debata

Bežecké tenisky

V tehotenstve majú niektoré ženy problémy s rovnováhou a s opúchaním končatín. To sú dosť dobré dôvody na to, aby ste si zaobstarali skutočne dobré bežecké topánky. Budete mať lepšiu a bezpečnejšiu oporu a môcť pokojne a bez výčitiek behať. O to v prvom rade ide! Mimochodom, dôležité je aj to, čo si dáte na seba. V zime je dôležité obliecť sa dobre, aby ste neprechladli.

Konzultácia s lekárom

Keďže každé jedno tehotenstvo prebieha inak (nemožno sa porovnávať s kamarátkou), je tiež dôležité hovoriť o možných druhoch športu s lekárom. Ak sa matke a dieťatku vodí dobre (tehotenstvo je bezproblémové), nie je zdravý beh žiadnou prekážkou.

Srdcová frekvencia

Odporúča sa nosiť hodinky na meranie srdcovej frekvencie. Predovšetkým tehotné by mali mať svoju tepovú a srdcovú frekvenciu v merku a sledovať, či to s tréningom nepreháňajú. Ak je vystresovaná mamička, je vystresované aj bábätko. Dá sa to dokonale ovládať pomocou správneho vybavenia.

Strečing

Tehotné sa často stretávajú s bolesťami chrbta a kĺbov. Je to dôvod navyše, prečo netreba zabúdať na strečing a brať ho „smrteľne vážne“. Sama uvidíte, aké dokáže spraviť divy.

Vedieť, kedy stačí

Ak sa cítite nepohodlne, zadýchavate sa alebo máte bolesti rôzneho druhu – prestaňte! Ak sa necítite tak, ako by ste sa mali, určite kontaktujte lekára a v behu nepokračujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #stres #kĺby #srdcová frekvencia #rovnováha #opuch #strečing

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...