Dokonalý otec? Prieskum odhalil, čo by mal ovládať

Viac ako 2000 otcov sa zúčastnilo na internetovom prieskume o tom, aké veci by mal ovládať perfektný otec. Pravdou je, že viac ako polovici z nich väčšina nič nehovorila.

07.10.2016 11:00
otec, syn, mobil Foto:
Pomôcť deťom s technickými hračkami sa dnes už od otcov očakáva.
debata

Podľa portálu Daily Mail, ktorý priniesol výsledky z prieskumu, sa medzi požadované činnosti zaradili také bežné veci ako je šoférovanie napriek tomu, že deti neustále rušia vašu pozornosť, alebo udržanie pokoja pri rodinných hádkach či zvadách medzi deťmi – súrodencami. Nechýbala ani schopnosť naučiť deti plávať, alebo hrať futbal či opraviť im hračky.

V zozname sa však objavili aj špecifické činnosti ako je stavanie stanu, viazanie školskej kravaty či stavanie zámkov z piesku alebo čistenie kopačiek. Takmer všetci dotazovaní tatkovia sa zhodli, že je dôležité, aby boli praktickí a dokázali riešiť bežné úlohy v domácnosti a okolo domu. Až 46 percent však priznalo, že sa dostalo do situácie, keď neboli schopní opraviť požadovaný predmet alebo elektroniku v domácnosti (rozbehnúť pokazený počítač alebo opraviť auto na ovládanie).

Podľa tvorcov prieskumu je však údajne pozitívnou správou, že aj dnešní otcovia považujú za dôležité zvládanie domácich činností a výchovu detí praktickým spôsobom. Ako sa zhodli aj dotazovaní respondenti, niektoré vlastnosti sa dajú naučiť a zdokonaliť rokmi. Objavili sa názory, že na to, aby sa z muža stal dobrý otec, je nutných zhruba desať rokov rodinného života s potomkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #dokonalosť #otec #činnosť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...