Cieľavedomé dieťa v znamení kozorožca: Učiť sa, nehrať sa

Dieťa v znamení kozorožca spoznáte ľahko. Pohybovať sa bude prevažne v spoločnosti dospelých.

15.01.2016 15:00
dieťa, školák, žiak, kniha, promócia Foto:
Typické dieťa narodené v znamení kozorožca. V knižkách.
debata

V spoločnosti zrelších

Aj keď má to šťastie, že má mladších či starších súrodencov, najviac mu bude predsa len vyhovovať spoločnosť tých „zrelších“. Už ako dieťa bude toto decembrové či januárové dieťa tušiť, že od nich sa toho naučí viac. Rýchlo rastie, rýchlo dospieva, detstvo mu je cudzie. Toto dieťa by sa chcelo čo najskôr učiť, všetko ostatné je preňho strata času.

Chcem niečo znamenať

Vždy bude pôsobiť o čosi staršie. Nielen pre inteligenciu, ktorou väčšinou v triede zvykne vynikať, ale aj svojou zadumanosťou, ktorú vidíme častokrát skôr u starších jedincov. Veľmi skoro si toto dieťa uvedomí, že by chcelo niečo znamenať. Neskôr bude túžiť byť zaradené v „lepšej spoločnosti“. Už v detstve prejavuje známky workoholizmu, z tohto dieťaťa vyrastie kariérist(k)a.

Hlavná je rodina

Ale pozor, z tejto „staroby“ kozorožec vyrastie. Kým približne do 20-tich rokov bude bojovať, aby toho dosiahol a zažil čo najviac, neskôr sa upokojí a zmysel života začne hľadať inde. Pokoj bude prvoradý. A nielen pokoj, hlavná bude preňho rodina. Život bez nej preňho nemá zmysel. Od detstva smeruje k tomu, že si jedného dňa nájde dobrú ženu, ktorú nikdy neopustí.

Ctižiadostivé a snaživé

V škole nebude s malým kozorožcom problém. Toto dieťa sa rado učí, keďže je ctižiadostivé, pracovité a snaživé. Podobne ako malý lev, aj on chce byť najlepší, ide mu to však akosi prirodzenejšie. Kým lev potrebuje byť jednička, kozorožec prahne po vedomostiach. A tým sa chtiac-nechtiac na prvé priečky vždy prederie. Lev ho bude vždy mať v zuboch.

Hrozí osamelosť

Čo malému kozorožcovi hrozí, je osamelosť. Hoci pôsobí, že sám sa najlepšie zabaví, treba ho brať do spoločnosti, ukázať mu aj túto možnosť. Aj toto dieťa by sa malo vedieť podeliť o hračky, ponúknuť kamarátom keksíky, nebyť lakomé. K tomu má sklony. Zo športov ho budú lákať individuálne športy, v kolektíve nevynikne a bude zbytočne trpieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #workoholizmus #osamelosť #znamenie kozorožec

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...