Rodiť skôr či neskôr? Deti ktorých mám sú inteligentnejšie?

Čo je lepšia možnosť? Mať dieťa skoro alebo si trochu počkať? To, v akom veku matka rodí, má veľký vplyv na vývoj dieťaťa - najmä na inteligenciu!

07.01.2016 13:00
deti, detstvo Foto:
Počkať sa oplatí - platí aj v tomto prípade.
debata (4)

Najinteligentnejšie deti

Tím výskumníkov z London School of Economic sa zameral na vývoj 18-tisíc britských detí. Boli sledované dlhšiu dobu. Zistilo sa, že vek matky hrá ústrednú rolu pri ich dospievaní. A skutočne, ukázalo sa, že matky, ktoré rodia vo veku medzi 30–39 rokov, majú štatisticky najinteligentnej­šie deti.

Bývajú plánované

Tu je na mieste dodať, že prvorodičky po tridsiatke majú spravidla stabilnejšie vzťahy, čo-to v práci už dosiahli a vedú podstatne zdravší životný štýl ako ženy, ktoré rodia príliš skoro (často neplánovane). Staršie, resp. zrelšie matky dokážu dieťaťu skôr zabezpečiť šťastné a bezstarostné detstvo, vybrať dobrú školu a celkovo zaistiť ľahší štart do života. Napokon, vzhľadom na to, že už tieto deti bývajú plánované, matky sa vyhýbajú alkoholu aj cigaretám.

Sklony k obezite

To isté by mohlo prakticky platiť aj pre ženy nad 39 rokov, tu sa však zvyšuje pravdepodobnosť, že deti týchto žien budú mať sklony k obezite. Z jednoduchého dôvodu – staršie matky sa už tak aktívne so svojimi deťmi nehrajú…

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #životný štýl #dospievanie #plánované tehotenstvo #inteligencia

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...