Zasa nás ide unudiť! Akým témam sa pri stole radšej vyhnúť?

Sviatočné obdobie je plné rodinných stretnutí, večierkov a osláv, počas ktorých je okrem alkoholu a sladkostí bežnou súčasťou posedení aj nezáväzná konverzácia. Avšak nie každý rozhovor je zábavný alebo poučný, či aspoň znesiteľný.

31.12.2015 17:00
Nuda alebo stereotyp? Chce to nový vietor Foto:
Zasa vás niekto túži unudiť?
debata

Aby ste sa vyhli nástrahám konverzačných „trapasov“, spravodajský server News.com.au ponúka malý prehľad tém, ktorým by ste sa mali vyhnúť. Ak sa dostanete do pazúrov milovníka monológov, ktorý sa do niektoých tém pustí, siahnite po mobile a s ospravedlnením predstierajte naliehavý hovor.

Cvičebný režim
Je jedno, či ste práve prekonali magickú hranicu XY klikov-sklápačiek-kilometrov, alebo sa dokázali prepliesť do obzvlášť rafinovanej pozície jogy. Existuje prakticky stopercentná istota, že váš cvičebný režim, opísaný do najmenších podrobností, nikoho zaujímať nebude. Skúste sa teda obmedziť na konštatovanie: „Áno, makám.“ Úplne to postačí.

Vy
Ak sa pristihnete, ako hovoríte: „To mi pripomína, ako som minule …,“ potom pravdepodobne prednášate a nekonverzujete. Skúste svoj slovník obohatiť tu a tam o nejakú otázku smerom k ostatným. Pozor – počkajte si na odpoveď a naozaj si ju vypočujte.

Počítanie kalórií
Áno, vďaka, uvedomujem si, že táto pizza má viac kalórií než bežné denné jedlo, ale aj tak sa chystám ju zhltnúť. Takže ma, prosím, nechajte na pokoji a choďte si vzdychať nad počtom kalórií inam.

Chudnutie
Ste úžasná, či už ste schudli desať gramov alebo desať kilogramov. Radujte sa, ale hlavne zahoďte váhy nielen z domu, ale predovšetkým z vašej hlavy. Zbytočne kazíte náladu.

Sny
Iste, určite bol váš sen ako živý! Desivý či vzrušujúci, ale ostatní tam neboli. Takže si nedokážu celkom predstaviť, ako sa váš dom premenil na rieku a tak ďalej. Siahnite po snári, skúste vyhľadať, čo to mohlo znamenať a potom o tom povedzte ostatným.

Detské historky
Hodil by sa nejaký systém, ktorý by delil historky o deťoch na tie, ktoré stoja za šírenie a tie, ktoré pripadajú vtipné len rodičom dieťaťa.

Opilecké historky
Opileckých historiek je nekonečné množstvo a rovnako ako v prípade historiek detských, aj tieto by mali prechádzať prísnou autocenzúrou. Takže, ak nejde o niečo úplne výnimočné, potom si ich radšej nechajte pre seba.

Tehotná medzi netehotnými
Vznik nového života je bezpochyby úžasná vec a každá „tehuľka“ má úplné právo užívať si radosti s tým spojené a sťažovať sa na všetky možné ťažkosti. Pokiaľ ale prekročí pomyselnú hranicu, kedy si všetky netehotné ženy okolo nej začnú pripadať prázdne a zbytočné, potom niečo nie je v poriadku.

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #rozhovor #priatelia #konverzácia #stôl #posedenie

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...