Dieťa v znamení škorpióna: Zvedavý výskumník plný tajomstiev

Už dieťa v znamení škorpióna neverí, resp. nechce veriť tomu, že medzi nebom a zemou nič nejestvuje.

13.11.2015 13:00
debata
Dieťa v znamení škorpióna. Foto: SHUTTERSTOCK
škorpión Dieťa v znamení škorpióna.

Zrelé, s inými záujmami

Viac ako ktorékoľvek iné dieťa ho bude zaujímať tajomno. Čosi, čo bude môcť do hĺbky preštudovať. Čím bude hlbšie, tým viac sa bude báť. Toto je dieťa, ktoré sa narodí v druhej polovici októbra alebo v prvej novembrovej. Zrelejšie, s inými záujmami. Rodičia by sa nemali diviť, ak by tieto dietky skôr, ako predpokladajú, začala zaujímať joga alebo rôzne náboženstvá.

Potrebuje čítať

Čítať bude vedieť už v materskej škôlke. Nie preto, že by bolo výnimočne geniálne, ale toto dieťa jednoducho tak prahne po vedomostiach a odpovediach na svoje zvedavé otázky, že sa rozhodne nepočkať. Je schopné samo prísť na to, ako sa spájajú písmenká, „len preto“, aby si už po nociach mohlo pomocou baterky vo svojej izbičke na tajnáša čítať.

Prečo je to tak?

Rodičia tohto malého stvorenia by sa mali ozbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti. Ak iné deti akosi „príliš často“ kladú otázku „prečo“ – a na každú jednu potrebujú mať adekvátnu odpoveď, škorpión položí takýchto otázok ešte dvakrát toľko. A nebudú to otázky typu „prečo dnes prší“. Malého škorpióna zaujímajú v detstve už aj sexuálne otázky.

Lego a iné hlavolamy

Po knižkách je najobľúbenejšou hračkou tohto malého zvedavca lego, Rubikova kocka a iné hlavolamy. On totiž potrebuje veci rozoberať, aby mohol znova prísť na to, akou logikou boli pospájané. Niečo rozobrať a znova postaviť do pôvodnej formy, to je jeho! S takýmito hračkami sa zahrá určite dlhšie ako so svojimi rovesníkmi, ktorým vlastne nerozumie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čítanie #tajomstvo #znamenie škorpión #vedomosti #knižné tipy #hlavolam

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...