Na čo treba myslieť, ak vyberáte meno pre bábätko?

Čo by ste mali zohľadniť, ak vyberáte meno pre vašu ratolesť?

13.10.2015 15:00
bábätko, rodičia Foto:
Bábätko je tu. Aké mu dáte meno?
debata

Niektoré ženy vedia oveľa skôr, než vôbec otehotnejú, ako sa bude ich bábätko volať. A ich rozhodnutie už zmení málokto. Na druhej strane sú budúci rodičia, ktorí sa pre meno rozhodnú až v momente, keď sa na nich ich malý zázrak pozrie prvý raz v pôrodnici. Ak sa čoskoro stanete rodičmi a s výberom mena si neviete poradiť, možno vám pomôžu tipy, ktorých sa môžete pridŕžať, aby bol výber o čosi ľahší.

Zohľadnite vaše priezvisko

Ak máte zložité priezvisko, ktoré robí väčšine ľudí problém čo i len vysloviť, nie to si ho zapamätať, uľahčite to dieťatku aspoň tým, že mu darujete krátke a zrozumiteľné meno. Podobne sa treba zamerať aj na to, ako dvojica mien spolu znie.

Pozrite si štatistiku najpoužívanejších mien

Sú obdobia, kedy priam „letia“ isté mená. Sú také obľúbené, že tretina detí v škôlke sa volá rovnako. Skúste sa od trendových mien posunúť inam, zablúďte pohľadom do kalendára a zamerajte sa na tie menej používané.

Myslite aj na variabilitu mena

Nie pri každom mene sa dá vymyslieť vhodná zdrobnenina. Ak ste s tým vyrovnaná, je to v poriadku. Ak však chcete svoje dieťa občas volať aj inak, než je napísané v rodnom liste, musíte tomu výber mena prispôsobiť.

Pozor na ťažko vysloviteľné mená

Deťom robia problém niektoré hlásky ako š, s, f či r. Ak dostane dieťa meno, kde bude niektorá ťažšie vysloviteľná hláska, môže mu to spôsobovať problémy. A deti si ho v kolektíve môžu preto aj doberať.

Smiešne iniciály

Niekedy môže vzniknúť zaujímavá, ba až vtipná zhoda mena a priezviska, ak použijeme iba iniciály. Skvelým príkladom je napríklad VC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #meno #výber

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...