Pekná či inteligentná? Muži odpovedali, aké ženy chcú

Partnerky a dcéry... Čo od nich muži očakávajú?

25.09.2015 09:00
Je mužský úsmev sexi? Ženy lákajú skôr zadumaní... Foto:
Po čom muži túžia?
debata

Americká štúdia s názvom „The Shriver Report Snapshot: An Insight Into The 21st Century Man“ vyhodnotila odpovede 818 heterosexu­álnych mužov na tému, čo na svojich partnerkách a dcérach považujú za najdôležitejšie. A tu sú výsledky.

  1. Nezávislosť je pre mužov u ich vlastných dcér dôležitejšia ako u ich partneriek. Len 34 percent opýtaných si po svojom boku želá nezávislú ženu.
  2. 30 percent mužov sa priznalo, že sa cítia byť ohrození, ak zastáva ich partnerka dôležitejší post než majú oni.
  3. S faktom, že zarábajú menej ako ich partnerky sa dokáže zmieriť viac mužov ako s faktom, že by boli mužmi v domácnosti a starali sa o deti.
  4. Muži túžia v prvom rade po tom, aby ich dcéry boli inteligentné, nezávislé, principiálne a silné. Presne tieto vlastnosti potrebujú ženy, aby mohli robiť kariéru. Zároveň však v prieskume vyšlo najavo, že práve týmito vlastnosťami sa muži cítia byť od žien ohrození.
  5. Pre každého tretieho opýtaného muža je dôležité, aby jeho partnerka bola „pekná“. Ale len každý desiaty uvádza, že pekná by mala byť aj jeho dcéra. Pre mužov v dotazníku bolo dôležitejšie, aby ženy boli inteligentné, nie pekné. Väčšine mužov bolo jedno, či ich dcéry sú popisované ako pekné alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #muž #štúdia #ženy #dcéry

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....