Bezpečnosť počas prázdnin. Nezabúdajte na ňu

Počas dovoleniek a prázdnin sa už stal nejeden úraz či nešťastie.

18.07.2015 17:00
leto, voda, bezpečnosť Foto:
Na kúpalisku nezabúdajte na plávacie koleso, vestu alebo rukávniky.
debata

Myslite na to vopred a zaobstarajte si bezpečnostné pomôcky, aby ste možnosť úrazu dieťaťa minimalizovali. Viete, čo všetko by ste mali mať „po ruke“?

Reflexná vesta môže zachrániť život dieťaťa

Reflexná vesta by mala byť vo výbave každého dieťaťa. Využijete ju keď s dieťaťom vybehnete na bicykel, korčuľovať sa či na prechádzku. Je vhodné mať ju pre prípad núdze aj v aute, ak by sa vám náhodou počas cesty pokazilo.

Čiapky a šiltovky by mali byť v neónových farbách

Dieťa, nielen na ceste (napríklad pri bicyklovaní) by malo byť viditeľné. Vyberajte čiapky najmä v týchto farbách: žltá, oranžová, neónovoružová alebo neónovozelená.

Reflexné nálepky

Ideálnou pomôckou na „zviditelnenie“ dieťaťa sú reflexné nálepky, ktoré jednoducho pripevníte na batoh, bicykel či kočík. Nalepte ich a zvýšite bezpečnosť svojich detí.

Reflexné náramky či prívesky sa stanú nielen ozdobou

Náramky sú zvyčajne vyrobené z vysokolesklej reflexnej fólie, ktorá je viditeľná počas dna i v noci. Ľahkým pohybom ho pripevníte na ruku, ruksak, kočík, bicykel či presne tam kde potrebujete. Vybrať si môžete nielen z rôznych farieb, ale i motívov. Na rovnakom princípe fungujú aj reflexné prívesky. Tie sa zvyčajne upevňujú pomocou karabínky. Navyše stanú sa aj zaujímavým doplnkom.

Prilba a chrániče nesmú chýbať vo výbave prázdninujúceho dieťaťa

Chodíte s dieťaťom na turistiku, bicyklovať sa, korčuľovať alebo plánujete návštevu jaskyne? Nezabúdajte na kvalitnú prilbu a v prípade športových aktivít aj na chrániče na ruky a nohy. Ak je možnosť voľte skôr produkty vo výraznejších farbách, ideálne aj s reflexnými prvkami.

Koleso na plávanie či rukávniky neplavcovi nesmú chýbať

Kto by vynechal počas leta kúpanie na kúpalisku či jazere? Ak sa však chystáte spolu s dieťaťom, ktoré ešte nevie plávať, nezabúdajte mu zobrať so sebou plávacie koleso, vestu alebo rukávniky. Veď nejeden úraz sa stal napriek tomu, že mama či otec boli pri dieťaťi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #kúpalisko #úraz #zodpovednosť #bezpečnostné prvky

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...