Kam s prázdninujúcim dieťaťom?

Každoročne s koncom školského roka a nadchádzajúcimi prázdninami prichádza problém. Kam so škôlkarom či školákom počas prázdnin?

30.06.2015 15:00
prázdniny, letný tábor, poznávanie Foto:
Poznávanie sa na prázdniny neodkladá.
debata (1)

Tí, ktorí nemajú babičky, dedkov, či napríklad sestru na rodičovskej dovolenke, ktorí by sa ochotne postarali o dieťa, kým rodičia pracujú, to naozaj nemajú jednoduché. Rady typu nájdi si kamarátku či susedku na dôchodku, ktorá sa rada postará o prázdninujúce dieťa, bývajú často len výkrikom tých, ktorí majú o dieťa dobre postarané babičkou či dedkom. Realita je taká, že väčšina kamarátok pracuje a tá zvyšná, ktorá je na materskej či rodičovskej má tých svojich drobcov za celý deň viac ako. Nieto, aby si brala aj to vaše. Milá ochotná susedka. Nuž, asi ťažko. Väčšina starších ľudí pracuje a do dôchodku im chýba ešte nejaký ten rôčik, prípadne chodia vypomáhať deťom alebo majú zdravotné ťažkosti. Nájsť vitálnu dôchodkyňu, ochotnú postarať sa o vaše jedno či dve mierne hyperaktívne deti, je ako hľadať ihlu v kope sena.

Materské školy majú zvyčajne iba jeden mesiac prázdnin a druhý, ak má dieťa oboch pracujúcich rodičov môžete „vykryť“ tak, že dieťa dáte na čas, kedy nemáte dovolenku do tzv. zbernej materskej školy. Tou býva vždy jedna vo vašej mestskej časti. Nuž, úprimne, rodič musí byť aj dobrý logistik, aby všetko správne počas prázdnin naplánoval. Horšie je to u malých školákov, ktorých ešte nemôžete nechať doma samých a majú dva mesiace voľna. Jednou z možností je aj vyskúšať denný tábor. Poobzerajte sa po rôznych centrách pre deti vo vašom okolí, určite nájdete niečo, čo vášho drobca zaujme.

Denné a prímestské tábory, určite je z čoho vyberať. Ponúkame vám zaujímavé tipy, na ktoré sa môžu tešiť deti z Bratislavy.

Denný tábor- Detská farma

Miesto konania: Bratislava-Petržalka Vhodný pre deti: od 4–8 rokov, ktoré majú radi zvieratká Termíny: od 6.7.2015 až do 14.8.2015 Cena: 130 €/ týždeň Aké aktivity na deti čakajú: Športová príprava, angličtina, tematické aktivity so zvieratkami, tvorivé dielničky, pohybové aktivity, ale samozrejme medzitým aj dobré jedlo a odpočinok. Viac informácií nájdete na: www.konepredeti.sk

Denný tábor: Rozprávkové divadlenie

Miesto konania: Bratislava-Kramáre Vhodný pre deti: od 6 do 14 rokov, ktorých baví divadlo Termíny: od 6.7.2015 do 21.8.2015 Cena: 102 €/ týždeň Na čo sa deti môžu tešiť: Deti čaká veľa pohybu, rozvoj fantázie, zdokonalenie prezentačných zručností, dozvedia sa niečo o tom, ako sa robí divadlo a zistia, ako používať hlas a telo na vytvorenie zaujímavých divadelných postavičiek. Viac informácií získate na: www.dennetabory.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #oddych #prázdniny #letný tábor

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...