Kedy pes do rodiny nepatrí....

Hovorí sa, že pes je najlepší priateľ človeka. Nejeden "psíčkar" vám povie, že pes vie vycítiť kedy sa necítite práve najlepšie alebo ste chorý.

09.06.2015 17:00
pes, rodina, alergia Foto:
Ak máte málo času, psa si domov neberte.
debata

Pes dokáže byť verný, priateľský, milujúci svojho majiteľa, ale… Nie vždy je pes v byte či dome dobrým riešením.

Áno, nepopierame, mať doma prítulného či veselého psieho kamaráta je nepochybne radosť, ale samozrejme aj starosť. Preto, ak si nie ste úplne istí, že psíka chcete a viete sa o neho postarať, radšej s jeho kúpou počkajte Prečo?

8 dôvodov prečo psíka radšej doma nemať.

1. Ak máte alergiu na srsť zvierat. Skôr či neskôr by alergia mohla zosilnieť či prerásť do astmy.
2. Ak nie ste veľkým zástancom zvierat v byte (a je jedno či ide o psa, mačku alebo kanárika..). Nech vám druhí hovoria čo chcú, rozhodujte sa podľa seba.

3. Ak vás zviera núti zaobstarať si niekto iný (deti, partner..). Nuž, nie všetci máme rovnakú túžbu mať doma psíka. Najmä deti neraz uprosia rodičov, aby mohli mať doma zvieratko. Často sa potom stáva, že o psa či mačku sa starajú rodičia alebo sa musí preň hľadať „náhradné riešenie“.
4. Ak ste prehnane poriadkumilovná osoba. Či sa vám to páči alebo nie, každý pes bude „pĺznuť“ a tak na čistú vyleštenú domácnosť môžete zabudnúť.
5. Ak máte veľmi malý byt a bojujete o každý milimeter v ňom. Pes, ktorý bude po byte behať vám ho rozhodne nenafúkne. Preto si treba zvážiť či nepočkať s jeho kúpou, kým vaše bývanie nebude priestrannejšie.
6. Ak máte málo času. Keď ledva stíhate prácu, deti či dokonca školu, večer padáte do postele ešte v papučiach, tak vám určite nezostane veľa energie na venčenie a starostlivosť o psíka.
7. Ak vám chýbajú financie. Žijete od výplaty do výplaty a chcete si priniesť domov psíka? Nerobte to! Počkajte radšej na vhodnejšie obdobie. Psík (či akékoľvek iné zviera) vám do rozpočtu viac či menej zasiahne.
8. Ak psíka chcete darovať. Možno si myslíte, že vás otec, matka či sestra psa do života potrebujú a tak ich prehovárate…alebo im rovno nejakého milého kamoša zaobstaráte. Pozor, tenký ľad. Veľmi rýchlo sa môže stať, že malý tvor, ktorý mal byť krásnym prekvapením skončí u vás v garsónke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alergie #pes v domácnosti #alergény

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...