Vyrážate na piknik? Tu je niekoľko tipov

Jarný piknik v prírode je príjemným zážitkom pre celú rodinu.

13.05.2015 13:00
piknik, príroda, rodina Foto:
Užite si piknik v prírode.
debata (1)

Ak sa už vyberiete niekam do prírody, nechajte si záležať na výbere miesta. Ak máte nejaké svoje tajné miestečko, kam túžite vziať priateľov, je to skvelé. Poznáte ho a viete, že nesklame. Ak sa vyberiete „na slepo“, aspoň na internete si zistite, ako sa tam dostanete či ako ďaleko treba ísť pešo. Ak si chcete užiť súkromie, vyhnite sa typickým obľúbeným miestam, kde sa spolu s vami rozhodne piknikovať polovica mesta. Skvelé tipy môžete získať od kolegov v práci či od susedov, stačí sa opýtať.

Na pikniku sa sedí. Preto je potrebné pribaliť čosi na sedenie. Ideálna je špeciálne deka na piknik, na ktorej sa zospodu nelepí ihličie či listy, takže pri balení máte o starosť menej. Obchody už ponúkajú aj špeciálne ľahké a skladné piknikové stoličky, či praktické sedáky, ktoré nezaberú veľa miesta a dobre poslúžia kdekoľvek v prírode.

Jedlo na pikniku môže mať nekonečne veľa variácií. Ideálne je, ak máte chladiacu tašku, do ktorej pri vyšších teplotách zabalíte aspoň mäsové výrobky či nápoje. Zeleninu si vopred doma nakrájajte a pripravte na konzumáciu. Môžete si pripraviť chutné sendviče, ktoré jednoducho zjete bez príboru, k tomu čerstvú zeleninu so zaujímavým dipom, ktorý pripravíte takisto doma. Ak ste rozhodnutí pre dezert, skúste si pripraviť koláče, ktoré nepotrebujú ostať v chlade a pri ich konzumácii nebudete priveľmi špinaví – to ocenia najmä rodičia menších detí. Ani kávy sa po pikniku nemusíte vzdať, pripravte si ju do termosky.

Po obede si užite trocha piknikovej zábavy. Ideálne sú karty, ale môžete si pribaliť aj čosi vyžadujúce viac pohybu, napríklad badminton či frisbee.

K piknikovému košu nezabudnite pribaliť aj tašku na odpadky a všetko, čo si do prírody prinesiete, si po pikniku odneste.

Nezabudnite na čistú vodu vo fľaši, ktorou si umyjete ruky, ak si ich pri jedle zašpiníte, dobrou voľbou sú aj vlhčené obrúsky, najmä ak máte deti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kos #odpadky #piknik #deka #balenie

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...