Neisté dieťa v znamení ryby: Povzbudzujte ho!

Hovorí sa to o mužoch, no o tých v znamení ryby to platí doslovne. Ľudia, ktorí nikdy nedospejú.

11.03.2015 15:00
debata
Dieťa v znamení ryby. Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie ryby, ryby Dieťa v znamení ryby.

Realita im nestačí

Žijú predsa vo svojom rozprávkovom fantazijnom svete, do ktorého utekajú, pretože realita im je buď nesympatická, alebo im skrátka nestačí. Tak nejako to bude vyzerať aj s ich vzťahom k povinnostiam. Pretože tie sú viac ako reálne! Rozvrh, domáce úlohy, režim dňa, to všetko robí dieťaťu v znamení ryby vrásky na tvári, najradšej by sa tomu všetkému vyhlo a robilo, čo sa mu zachce. Najlepšie, ak by sa mohlo s knižkou plnou príbehov schúliť do kúta, alebo sa s deťmi hrať vonku na lúke. Predstavovať si pri tom bude, že je princ z rozprávky, obor alebo drakula.

Pochvala poteší

Podobne, ako dieťa v znamení kozorožca, aj malú rybu poteší pochvala. Povzbudzujte ho! Bude to potrebovať, veď je také neisté…! Pozor však na túto informáciu, ktorá sedí na každú ryby, ktorú si len vybavíte – či je to žena, muž alebo dieťa. Ryba potrebuje veľmi veľa súkromia, času pre seba. Nielen na rozjímanie, snívanie a fantazírovanie. Mlčanlivá ryba sa „ako ryba vo vode“ cíti najmä vtedy, keď je obklopená tichom.

S kritikou opatrne

Máte doma dieťa narodené v druhej polovici februára a v prvej marcovej? Prejavuje sa uňho talent na tancovanie, šport alebo krásne kreslí? Niet divu. Ryby majú umelecké vlohy a mnohí z umelcov sa narodili práve v tomto znamení. S kritikou narábajte opatrne. Nepreháňajte to, ak sa vám ich dielo nepáči, ale majte tiež na pamäti, že ryby sú veľmi citlivé a v detstve aj toho veľa naplačú. Dôvod sa vždy nájde.

Rybičky rady klamú

Jednoducho, vymýšľajú si, pretože pravda je pre nich príliš nudná, treba ju okoreniť. V detstve (ale ani neskôr v dospelosti) však neklamú s cieľom raniť. Len sa im to, čo prežívajú, zdá občas také banálne, že chcú vyzerať v očiach druhých trochu lepšie, aktívnejšie. Tiež chcú mať okolo seba príbehy, aké ostatní nezažili. Pripomeňme, že ozajstný svet nie je pre nich, trpia na tejto zemeguli. Niečo im našepkáva príbehy, o ktoré sa s okolím potrebujú podeliť…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ticho #pochvala #plač #talent #znamenie ryby #fantázia #realita #knižné tipy

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...