Čaká vás detská párty? Tak nech je skvelá! Takto sa to podarí

Na čo nezabudnúť pri organizovaní detskej párty?

23.02.2015 09:00
párty, deti Foto:
Hurá, tešíme sa na párty!
debata

Pri detských oslavách je dôležité vybrať ten správny dátum. Musíte myslieť na to, že ak si malý oslávenec pozve kamarátov, je dôležité sa vopred poradiť s ich rodičmi a nájsť správny čas tak, aby ste si vzájomne zladili termíny. Oslava bez najlepšieho kamaráta sa totiž deťom veľmi „neráta“, je to jeho veľký deň tak ho nesklamte.

Pustite sa do výroby pozvánok, zapojte aj vašu ratolesť. Pripravte si zoznam jeho kamarátov, ktorých chce mať na oslave. Fantázii sa medze nekladú, nechajte ho prejaviť kreativitu pomocou pasteliek, fixiek či iných pomôcok. Spoločne vyrobte potrebný počet pozvánok – väčšie deti túto záležitosť zvládnu aj samé. Na pozvánku nezabudnite napísať dátum a miesto konania. Prípadne, aké oblečenie sa od pozvaných očakáva.

Na občerstvení si nechajte záležať, ocenia to nielen deti, ale aj ich rodičia. Namiesto kupovaných džúsov pripravte poctivé domáce čerstvé šťavy. Pokojne ich ozdobte samotným ovocím, to deti určite zaujme. Osvedčeným tipom je dať každému dieťatku vlastný pohár tak, aby si ich navzájom poznali. Najjednoduchšie ich rozdelíte, ak každý dostane slamku vlastnej farby.

Párty si deti musia poriadne užiť! Foto: SHUTTERSTOCK
deti, párty Párty si deti musia poriadne užiť!

Výzdoba by nemala chýbať! Stačia balóniky rôznych farieb a veľkostí, prípadne veselé papierové čiapky a máte po starostiach. Alebo do výroby narodeninových ozdôb zapojte aj vaše ratolesti, nech neleží všetko len na vašich rodičovských pleciach.

Jedlá nemusia byť nijako luxusné, stačí len vedieť, čo by detských hostí potešilo. Často postačia farebné jednohubky alebo minibagetky s rôznymi nátierkami. V dnešnej dobe sa stávajú obľúbenými aj takzvané cupcake, malé tortičky s rôznymi vyhotoveniami. Moderné „raw koláče“ určite zvládnete podľa receptu a deti tak budú maškrtiť o čosi zdravšie sladkosti.

Ak chcete na malých hostí naozaj zapôsobiť, dokážete to s pomocou čokoládovej fontány. Dlhé minúty sa od nej ani nepohnú a vy budete mať aspoň chvíľu na oddych či na prípravu iného občerstvenia. Stačí nakrájať rôzne kúsky ovocia, ktoré si deti napichnú na paličku a namočia do lahodnej čokolády.

Z čokoládovej fontány sa stane hit každej...
V prípade, že na párty budú deti staršie ako...
+6Poháriky "Happy Birthday", 8 ks.

Potrebujú deti naštartovať zábavu? Pomocou hier do dokážete. Či už im nejaké vymyslíte, do ktorých sa s nadšením zapoja alebo siahnete po hrách z obchodu, určite „zabodujete“. Chvíľu strávte spolu s deťmi, vysvetlite im pravidlá a dohliadnite na to, aby ich všetci pochopili.

Ideálna dĺžka oslavy je dve až tri hodiny. V takomto trvaní viete udržať deti aktívne a v strehu. Radšej oslavu zastavte v najlepšom, ako by sa mala zbytočne predlžovať a detičky sa začali nudiť. Vždy je dôležité myslieť na ich vek a tomu prispôsobiť všetko ostatné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #párty #kamaráti #pozvánky

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...