Dieťa v znamení vodnára: Roztržitý detektív búrajúci stereotypy

Spoznáte ho podľa toho, že najvýraznejšie zo zverokruhu sa zaujíma o záhady, tajomstvá. A riešiť ich ho vzrušuje.

22.01.2015 15:00
vodnár Foto:
Dieťa v znamení vodnára - rotržité a plné rozporov.
debata

Plní rozporov

Milí, zábavní no nevyspytateľní – tak opisujú deti, ktoré sa narodili v druhej polovici januára a v prvej februárovej, astrológovia. Sú údajne plné rozporov a desí ich všetko, čo lieta. Muchy, lietadlá, deti… Keďže jasný mávajú len cieľ, nie cestu, dajú sa tiež charakterizovať ako roztržití divosi, ktorí si robia, čo chcú. Žiaden pocit pre zodpovednosť, to je im úplne cudzie, veď nie sú kozorožci.

Chcú robiť, čo sa nemá

K všedným povolaniam to nebude v detstve ťahať dievčatká, ani chlapcov. Túžia po niečom výnimočnom. Už v detstve vidieť ich túžbu odtrhnúť sa od „stáda“ a byť niekým, kto tu ešte nebol. Prejavuje sa to vo všetkom. Najradšej by vkuse robili, čo sa nemá, nepatrí, alebo čo ostatní jednoducho nerobia. Takže rady budú pokračovať v hre, aj keď už začne vonku pršať a keby sa aj to dalo, najradšej by večerali ráno a raňajkovali na obed.

S výpadkami pamäte

Roztržitosť si učitelia vodnárov nemajú šancu nevšimnúť. Toto dieťa má asi výpadky pamäte, ako by sa asi inak dalo vysvetliť, že si nepamätá, kde býva, „vypadlo“ mu mamine telefónne číslo, alebo „už nevie“, čo robili včera na slovenčine a či dostal poznámku. Ľahko zabudne tiež, čo malo kúpiť v obchode a že v sobotu malo upratovať. Nehrá to. Toto dieťa má jednoducho vo svojej detskej hlavičke chaos.

Organizované im nevonia

V škole budú vytŕčať z davu aj tým, že majú rady všetko po svojom. Kde „smrdí“ organizácia, to im nevonia. Neskôr budú vodnári ako prví patriť k tým, čo ani za svet nepôjdu cestovať s cestovnou kanceláriou, veď zabezpečiť si všetko na vlastnú päsť je predsa také zaujímavé, dobrodružné a jednoduché! Odhliadnuc od toho sú v spoločnosti veľmi obľúbené a celý život majú okolo seba dobrých, verných kamarátov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #znamenie vodnár #roztržitosť #rozpor #divoch #výpadky pamäte #stádo

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...