Ach, tá mama! Prečo vie vždy všetko najlepšie

Občas sa to s ňou naozaj nedá vydržať! Aj vaša mama robí preste tieto veci?

09.01.2015 13:00
mama, dcéra Foto:
Opäť sa vám matka pletie do života?
debata

Mieša sa úplne do všetkého

Správa sa k vám ako k malému dieťaťu. Chce mať prehľad o všetkom, čo robíte a čo sa vo vašom živote deje. Ale vám jej večné otázky už poriadne lezú na nervy. A to usmerňovanie! Dohadzovanie vhodných „chlapov“, väčšinou absolútne nepoužiteľných synov jej kamarátok. Dohadzovanie práce, o ktorú ste ju ani nežiadali. A tak ďalej.

Všetko vie lepšie

Iste, jej životné skúsenosti nepopierate, vaša mama má prehľad takmer vo všetkom. Vie, čo by ste si mali obliecť na rande aj na pohovor, ako by ste mohli zhodiť päť kilogramov, kedy by ste sa mali stať stať matkou a dokonca aj to, či by ste sa náhodou nemali rozísť so svojím aktuálnym partnerom. A najhoršie na tom je to, že žiadne vaše argumenty neakceptuje, drží sa svojho obľúbeného : „Vieš, že ja mám vždy pravdu“.

Kritika ju hlboko uráža

Je presvedčená o vlasnej dokonalosti a dlhodobo o nej presviedča aj svoje okolie. A tak, i malá zniemka, ktorá by poukazovala na niektorý jej nedostatok, ju hlboko urazí. Matka kritiku neprijíma, dokonca ani vtedy nie, ak sa vás opýta na názor. Očakáva slušnú odpoveď dcéry: všetko je v poriadku, všetko robíš dobre, si skvelá.

Správa sa u vás ako doma

Hoci k vám príde na návštevu, okamžite sa cíti ako doma. Začne vám upratovať kuchyňu, vyprázdni kôš so špinavou bielizňou a ide prať. Začne hľadať žehličku, pričom vy ani neviete, kde ju máte. Nechápe, že na návšteve sa sedí a pije káva. Iste, pomoc sa vám občas zíde, ale to o ňu predsa požiadate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #kritika #matka

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...